D I Y dinner!!!

zondag 30 november 2008 door Barbara

November, slecht weer, koud, geen feestdagen, geen kerstverlichting…. dus ideale tijd om een “do it yourself dinner” voor vrienden te organiseren. Dit keer is er flink wat voorwerk aan voorafgegaan: uitnodiging maken, recepten bij elkaar zoeken en aanpassen. Nee, niet teveel vis, oh ook nog vegetarisch, hmm welke wijn. In ieder geval een Europese sauvignon blanc. Waarin zullen we een en ander serveren?

Twee weken geleden hebben we “proefgekookt” voor Teds zus Tanja en zijn neefjes Walter en Martijn. Gelukkig maar, anders was het chocoladedessert een chocoladeontploffing voor 12 personen geweest! Nu konden we een en ander nog aanpassen. Zo werd de sinaasappel met steranijs en venkelcreme van een voorgerecht gepromoveerd tot “predessert”. En het door ted uitgedokterd vega-voorgerecht bleek meteen een topper te zijn!

Dress code “dress to impress in de keuken” 🙂

Het menu:
Oud Hollandsche zoute stengels (Huisaperitief)
Tomatenconcassée met truffelroom (Lindemans Brut)
Paprikarolletjes (Lindemans Rose)
Doperwtenmunt– en tomatentimbaaltje (Torres Vina Brava 2007)
Tournedos met serranoham (La Pauline Renaissance 2004)
Paddestoelentaart met marsalasaus (v)
Sinaasappel met venkelcreme en witte chocolade (Moscato d’Asti)
Pure chocomuffin met vloeibare espressovulling (Digestief naar keuze)

Een beeldverslag:

 

Geen reacties meer mogelijk.