Sinaasappels met venkelcreme en witte chocolade

zondag 30 november 2008 door Barbara

Dessertamuse voor 6 personen

Nodig:
4 sinaasappels
100 gr witte chocolade
1 eetl boter
1 grote venkelknol
1 steranijs
50 ml pastis
1 eetl creme fraiche

Bereiden:
Sinaasappels:

rasp de schil van de 4 sinaasappels
ontvel 2 sinaasappels en de -partjes
pers 2 sinaasappels uit en kook het sap in tot de helft. Voeg de partjes toe en laat het geheel lauwwarm worden.

Chocoladeflikken:
smelt de witte chocolade au bain marie -> maak er op bakpapier dunnen “chocoflikken” van. Verdeel wat sinaasappelschilletjes over de flikken.
Tip: als je geen tijd / zin hebt om flikken te maken, rasp dan de choco en verdeel dan voor het serveren wat geraspte choco en sinaasappelschilletjes over het toetje. Net zo lekker 😉

Venkelcreme:
Snijdt de venkel in stukjes, stoof deze een half uur op laag vuur met 1 eetl boter, steranijs, pastis en net zo veel water dat de venkel net onder staat. Verwijder de steranijs en schep de venkel in een keukenmachine (bewaart het vocht). Pureer het geheel tot een romige massa, voeg eventueel wat vocht toe. Doe de puree terug in de pan, voeg 1 eetl creme fraiche toe en pureer met een staafmixer tot een schuimige massa.

Bereiden:
Per persoon 1 potje/schaaltje met: wat sinaasappelspartjes, -sap, schepje venkelcreme en erboven op 1 of 2 chocoflikken. Die moeten dus lekker smelten door de warmte! Zalig!!

Erbij een moscato d’Asti, succes verzekerd! Of schenk een glaasje “Brown Brother’s Orange Muscat & Flora” in. Dit is een Australische muscaatwijn, licht bloemig.

DSC_6652_resize

sinaasappelvenkeltoetjesinaasappelvenkeltoetjesinaasappelvenkeltoetje

sinaasappelvenkeltoetje

 

1 reactie op “Sinaasappels met venkelcreme en witte chocolade”

  1. D I Y dinner!!!-- Barbara Culinair zegt:

    […] 2007) Tournedos met serranoham (La Pauline Renaissance 2004) Paddestoelentaart met marsalasaus (v) Sinaasappel met venkelcreme en witte chocolade (Moscato d’Asti) Pure chocomuffin met vloeibare espressovulling (Digestief naar […]