Tuinerwtentimbaaltjes met munt

dinsdag 25 november 2008 door Ted

Voor 4 personen (of 6 kleine timbaaltjes):
1 theelepel kruidenbouillonpoeder
225 g tuinerwten (diepvries pak a 450 g)
3 blaadjes gelatine
1/2 zakje verse munt (15 g)
1/2 bak ricotta (a 250 g)
2 eetlepels mayonaise
olie om in te vetten
keukenmachine
timbaaltjes of glazen schaaltjes

Voorbereiden
In pan 1 dl water met bouillonpoeder en erwten aan de kook brengen. Intussen in kom met koud water gelatine 5 minuten weken. Muntblaadjes van takjes plukken. Gelatine afgieten, uitknijpen en in 3 eetlepels kookvocht van erwten oplossen. In keukenmachine erwten met rest van kookvocht, ricotta, mayonaise en  munt glad pureren. Opgelost gelatinemengsel erdoor roeren. Timbaaltjes invetten met olie en erwtenpuree erin scheppen. Dan bovenkant met plasticfolie afdekken. Timbaaltjes in koelkast in ca. 1 1/2 uur laten opstijven.

Bereiden/serveren:
Timbaaltjes even in bak met heet water houden (zo laten ze makkelijker los) en op vier borden keren. Eventueel wat balsamicoazijn ernaast druppelen.

Tip: serveren samen met een klein amuseglaasje met tomaatricotta! Voor 12 p: 2 x recept tuinwerwten en 1 tomaatricotta.

 

2 reacties op “Tuinerwtentimbaaltjes met munt”

  1. Afdelingseten IDF&C 21 november 08-- Barbara Culinair zegt:

    […] garnalen Tortilla’s met zalm/roomkaas en met sambal/rauwe ham Gemarineerde champies in wijn Tuinerwtenmunttimbaaltjes Mini-mozarella in pesto Pestobrood Tapenades Humus Kippenlevertjesspread Erwtensoep Kastanje […]

  2. D I Y dinner!!!-- Barbara Culinair zegt:

    […] Tomatenconcassée met truffelroom (Lindemans Brut) Paprikarolletjes (Lindemans Rose) Doperwtenmunt- en tomatentimbaaltje (Torres Vina Brava 2007) Tournedos met serranoham (La Pauline Renaissance […]