AH excellenttest 3.0

donderdag 22 december 2011 door Barbara

Versie 1.0 en 2.0 waren in resp. 2006 en 2007. Ooit uit nood geboren (rugpijn, dus kon niet koken). Nu wordt het weer eens testtijd! Paar dagen vrij rond de kerst dus het een en ander maar proberen. Al is het excellentaanbod zeer karig, heeft ook last van crisis? Of eten we allemaal kalkoen, konijn met mosterd of ‘rollade wellington’??

20 december: vegataartje
Verwarmen volgens recept, blijft alleen in z’n vormpje plakken….Wel erg lekker! Eten en zelf variaties erop maken. Met name de cantharellen erin zijn echt lekker!
Erbij een groene salade met olijven, pijnboompitten en balsamico-oliedressing en Chateau Reynella, Cabernet Sauvignon, 1998, Australie

21 december: zalmlende met champagnesaus
20 min op 180 graden voor mooi rose. Lekkere kruiden en de saus is ook te eten. Deze mag blijven, al vind ik de eerdere variatie excellent-zalmlende met kappertjes nog steeds de lekkerste.
Erbij gekookte groene mini-asperges en Domaine Paul Mas, sauvignon-PicPoul-Viognier, 2010, Fr

Vooraf hadden we de pate brulee uit de allerhande gemaakt, p 69. Echt geweldig lekker! Laagje suiker was perfect: of je een laagje ijs op water doorbreekt….en de pate was een klein beetje gesmolten….
Erbij geroosterd briochebrood (kant en klaar AH) en Chateau de Fesles, 1997,  Bonnezeaux Fr……3-sterren eten aan de rozenwerf!!!
Dit gaan we 1e kerstdag maken met roompate van de slager en een volgende keer zeker met foie gras of eendenleverpate…..moet goddelijk zijn!

22 december: gehakt wellington met pompoen-ovenschotel
Het gehakt van wild is niet de moeite waard: harde gehaktbal in deeg….zonder sausje of iets, ‘waar is de mayo?’ Pompoen was wel lekker, niet speciaal.

 

 

Geen reacties meer mogelijk.