de grote AH Excellenttest 2006

woensdag 13 december 2006 door Barbara

Kerst 2006, dit jaar geen drie kerstdagen koken…geen menus’s samenstellen, geen bijpassende wijnen “moeten” proeven….door rugpijn niet kunnen koken, dus wat te doen in die lege dagen tot kerst? Kant en klaar lekkers uitproberen van AH Excellent! “Effe testen of ’t ook echt wat is”.

Mousse de canard
Een jaarlijks terugkerende zalige pate voor liefhebbers, helaas is de truffelpate uit het assortiment verdwenen. Waarom…. AH stopt nu overal truffel in: kaas, aardappel.

Verse tortellini met zalm in kreeftensaus

Kunstmatige saus, a la “weken houdbaar”. Vulling niet bijzonder, niet voor herhaling vatbaar

Verse ravioli met eekhoorntjesbrood

Saus was beter dan die bij die hierboven beschreven. Vulling en pasta ook lekker, maar als je een vulling van eekhoorntjesbrood maakt, moet je geen simpele champignonplakjes in de saus doen. Perfecte opleuking: “salsa met truffel” en geschaafde parmezaanse kaas erover…zalig!

Zalmpiramides

…mmmmm….erg goed! De paprikapesto is niet overheersend, je proeft room, garnaaltjes, zalm en paprika. Echt lekker!! En al herhaald…

Scholrolletjes in spek met witte wijn mousse
Iets te zout en de mousse heeft hetzelfde probleem als de sausjes van de ravioli’s hierboven. We aten stoomgroenten “variant bij vis” erbij en die waren werkelijk perfect!!!

3 Italiaanse toetjes in glaasjes
Gekocht om de glaasjes….ideaal voor zelfgemaakte mousse als voorgerechtje of klein toetje
– tira misu
– marocchino (chocolade)
– pistache
Ja, wat moet je hiervan zeggen: lepelt lekker weg maar de substantie smaakt absoluut naar “tot einde van dit jaar houdbaar”. Dus maak het liever zelf.

Wilwzwijnpate met cranberrysaus

Erg lekker grof, niet wild, maar wel perfecte zurige saus erbij! Portie is voor 2 p., erg ruim… Je kunt ook beide plakken door 2 doen en dan is het een voorgerecht voor 4. Beetje sla erbij, heerlijk!

Erbij een 10 years old tawny port

Struisvogelrollade met stoomgroenten en portsaus
– portsaus: door ted zelf gemaakt, zalig!
– stoomgroenten “voor vlees/wild”: op verpakking staat 9 min. in de magnetron. Wij hebben 6 gedaan en het mogen er 5 zijn
– rollade bereiden volgens verpakking, perfect!!!

Erbij “Ingleburn, Shiraz, 2004, Australie”….zalig, donkere bessen met choco-koffie.

Rosbief met armagnacsaus en stoomgroenten
– rosbief bereiden volgens verpakking->perfect rose!
– sausje wordt automatisch gemaakt. Haal vlees eruit en doe er een klein scheutje armagnac bij….:-)
– stoomgroenten “voor bij vis” 4 min in magnetron. Perfect beetgaar! 9 min van de verpakking is echt pap.

Erbij “rode Bourgogne” (deze maand aanbieding bij Gall&Gall), geurig en fruitig. Wederom een zalig “kerst-door-de-weeks-diner”

Varkenshaas met marsalasaus
Heerlijk, scheutje marsala erdoor, stoomgroenten erbij…

 

1 reactie op “de grote AH Excellenttest 2006”

  1. AH excellenttest 3.0-- Barbara Culinair zegt:

    […] Versie 1.0 en 2.0 waren in resp. 2006 en 2008. Ooit uit nood geboren (rugpijn, dus kon niet koken). Nu wordt het weer eens testtijd! Paar dagen vrij rond de kerst dus het een en ander maar proberen. Al is het excellentaanbod zeer karig, heeft ook last van crisis? Of eten we allemaal kalkoen, konijn met mosterd of ‘rollade wellington’?? […]