Ik en de anderen – diner 15 januari 2011

zondag 16 januari 2011 door Barbara

De 15e kwam de trainingsgroep van ‘ Ik en de Anderen’  bij ons eten. Het was supergezellig: 10 man aan een lange tafel. En we hebben van de gelegenheid gebruik gemaakt om onze inrichting permanent om te gooien, bevalt wel erg goed zo met de tafel vlakbij de keuken.

We hebben een aantal oude klassiekers gemaakt en als je dat al 2 jaar niet gemaakt hebt, is het toch goed nadenken. Gelukkig luistert het niet zo nauw: geitenkaastimbaaltje…sjalot met champignons hakken…oke….doe de rest van de sjalot….rest van de sjalot???? …oh…moest maar de helft in. Omhulsel….voeg creme fraiche toe (beker 125 gr)…..doe de rest van de creme…rest???…oh dus 2 keer teveel ingedaan…..dan maar een eitje extra voor de binding….tjong jonge, K-opsteller van dit recept. Het resultaat was gelukkig net zo lekker als de bedoeling was 🙂

Wat hebben we gemaakt:
vooraf antipasti’s met zelfgebakken brood:
gemarineerde olijven met venkel
tapenades (zwarte olijven en zontomaten)
2 soorten brood (pesto en zontomaten)
– gegrilde auberginerolletjes (met roomkaas + Provençaalse kruiden, met reepje paprika uit pot en gemarineerde champignon aan een prikketje)
– gemarineerde rivierkreeftjes (citroensap, olijfolie en teen knoflook)
– gemarineerde champignons (gekookt in witte wijn)

daarna pastarol met courgette en salie en als hoofdgerecht voor de vega’s geitenkaastimbaaltje en voor de vleeseters kiprolletje met dragonsaus. Erbij doperwtenfetamuntsalade en tomaten met mozzarella/basilicum.
En als klapper de geweldige hemelse sneeuw met een glaasje Torres Moscatel d’Oro. Was weer goddelijk!!!

Erbij: Hardy’s Crest wit (AH) en Telero Cantele uit italie (AartenBoons).

Boodschappenlijst diner ik en de anderen15 jan 2011

 

Geen reacties meer mogelijk.