Pastarol met courgette, salie en zontomaatjes

zondag 22 november 2009 door Barbara

Een zalig vegetarisch hoofdgerecht! De combinatie van de gegrilde courgette met de salie en de frisse ricotta is werkelijk subliem!

Nodig voor 4 personen:
1 courgette
pastadeeg van 200 gr bloem, 2 eieren en 2 eetl olie (mengen, bol van maken en in een plasticzakje in de koelkast even laten rusten)
250 gr ricotta
10 blaadjes verse salie
6 zongedroogde tomaatjes in dunne reepjes
peper/zout
1,5 handje geraspte parmezaanse kaas (= ca 50 gr. Niet uit een zakje! dus vers geraspt)
wat extra parmezaan om bij het serveren over de pasta te doen
groene salade
keukentouw

Bereiden:
Schaaf lange plakken van de courgette en bak ze in de grilpan. Met snijmachine: 2 mm was te dun. 4 mm goede dikte?
Laat goed afkoelen!
Maak 2 lange lappen pastadeeg (machine, standje 6) en in de breedte plak ze aan elkaar. Leg de courgetteplakken op het deeg. Meng de ricotta met zontomaatjes/parmezaan/peper/zout en schep dit mengsel over de courgetteplakken. Verdeel de salieblaadjes erover en rol het geheel op tot een stevige rol. Omwikkel met keukentouw en kook de rol in (kokend) water in 10-12 min. gaar. Je hoeft geen touw te gebruiken als je de randen met beetje water dichtplakt en de uiteinden ook. Zo’n beetje als een toffeerol.

Serveren:
Verwijder het touw en snijdt de rol in 4 dikke plakken. Serveer met een groene salade en extra parmezaan. Drink erbij een stevige rose (Antares, diverse wijnzaken 5,-) of een rode wijn (Adobe, Cab. Sauv., AH 5,-).

Succes verzekerd!!!

Je kan dit ook serveren met de tomatensaus van het volgende recept: pastarol met rivierkreeftjes

 

2 reacties op “Pastarol met courgette, salie en zontomaatjes”

  1. Vegetarisch genieten in het Italiaans!-- Barbara Culinair zegt:

    […] Klik hier voor de recepten van de spinaziegnocchi en de shortbread. Recept van pastarol staat er ook, maar de verhoudingen kloppen niet helemaal. Kijk voor dat recept op deze pagina. […]

  2. Ik en de anderen – diner 15 januari 2011-- Barbara Culinair zegt:

    […] daarna pastarol met courgette en salie en als hoofdgerecht voor de vega’s geitenkaastimbaaltje en voor de vleeseters kiprolletje met dragonsaus. Erbij doperwtenfetamuntsalade en tomaten met mozzarella/basilicum. En als klapper de geweldige hemelse sneeuw met een glaasje Torres Moscatel d’Oro. Was weer goddelijk!!! […]