Geitenkaastimbaaltje met paddestoelen

zondag 16 januari 2011 door Barbara

Een zalig vegagerecht! Eenvoudig te maken, kan van te voren (’s avonds alles opwarmen). Voor 4 personen:

Nodig:
2 sjalotjes
250 gr kastanjechampignons
200 gr oesterzwammen
1 eetl rode pesto (of groene en 2 zongedroogde tomaatjes)
4 sneetje ontkorst witbrood
200 gr zachte geitenkaas (bettine blanc)
1 ei
125 ml creme fraiche
1 dl witte wijn
1/4 kruidenbouillontablet
4 ovenschaaltjes (timbaaltjes), inhoud ca. 1 1/2 dl
wijde ovenschaal om de timbaaltjes naast elkaar in te zetten

Bereiden:
stap1:
1 sjalotje snipperen
125 gr kastanjechamps in kleine stukjes snijden
De sjalot en de kastanjechamps kort (3 min) in olie fruiten. Pesto erdoor roeren en af laten koelen.

Stap2: brood in keukenmachine verkruimelen. Hieraan toevoegen: het ei, 3 eetl van de creme fraiche (de rest gaat in het sausje!) en de geitenkaas. Pureer dit tot een mooi glad mengsel.

Stap 3: smeer de timbaaltjes in met een beetje olijfolie en schep het broodkaasmengsel erin. Maak in het midden een kuiltje en schep daar het champignonmengsel (van stap 1) in.

Stap 4: verwarm de oven op 175 graden. Kook een liter water en schenk het water in een platte ovenschaal. Zet de timbaaltjes erin, 25 min, dan zijn ze gaar.

Stap 5: maak een sausje: het 2de sjalotje in 2 stukken snijden en koken samen met 1/4 kruidenbouillontablet, 1 dl witte wijn en 1 dl water. Laat dit alles tot de helft inkoken! Verwijder de sjalot en voeg de rest van de creme fraiche toe, laat nog even koken tot een sausje. Als het niet goed bindt, voeg dan wat allesbinder toe.

Stap 6: dit kan je doen als je toch het sausje hebt opstaan -> snijdt de rest van de kastanjechampignons (125 gr) en de oesterzwammen in plakjes/repen en bak deze in olijfolie op een heet vuur.

Stap 7: serveren -> maak met een mes het timbaaltje los van de randen en stort hem op een bord. Schep de warme paddestoelen door de warme saus en schep dat mengsel over het timbaaltje.

Eet smakelijk!!! Erg lekker met verse tagliatelli of een groene salade of broccoli of doperwtenmuntfetasalade.

ps: je kunt dus het timbaaltje, de saus en de paddestoelen ruim van te voren maken en ’s avonds opwarmen. Scheelt veel stress bij meergangendiner 😉

 

Geen reacties meer mogelijk.