Pastasaus (vegan) – lasagne
dinsdag 6 april 2021 door TedEen vegan variant op onze (saus bij de) vegetarische variant van onze “klassieke” lasagne 🙂
Ingrediënten:
– 300 gram champignons in plakjes
– 600 gram gesneden groenten naar keuze (bleekselderij, wortel, paprika e.d.)
– 300 gr gesneden uien
– 4 geperste tenen knoflook
– zwarte peper
– 300 ml rode wijn
– 1,5 blik (rode) linzen (uitlekgewicht 260 gr + 130 gr) of 200 gr gedroogde (rode) linzen (wel eerst even een paar uur weken)
– 1 blik (400 ml) tomatenblokjes
– 2 handen Italiaanse kruiden (gedroogd of uit de vriezer)
– 6 “rode baby peperoni in zuur” (potje van de Turkse supermarkt) in kleine stukjes, of 1 Spaanse peper in kleine stukjes, of 1/2 theelepel chilivlokken
– 1 eetlepel miso
– 1 blokje groentebouillon
– 2 theelepels zout
Bereiding:
Bak de champignons, uien, knoflook en groente in olijfolie, met wat zwarte peper, op hoog vuur en in kleine porties, en doe over in de kookpan.
Doe in de kookpan:
– 300 ml rode wijn
– 1,5 blik linzen (uitlekgewicht 260 gr + 130 gr) of 200 gr gedroogde linzen (wel eerst even een paar uur weken)
– 1 blik (400 ml) tomatenblokjes
– 2 handen Italiaanse kruiden (gedroogd of uit de vriezer)
– 6 “rode baby peperoni in zuur” (potje van de Turkse supermarkt) in kleine stukjes, of 1 Spaanse peper in kleine stukjes, of 1/2 theelepel chilivlokken
– 1 eetlepel miso
– 1 blokje groentebouillon
– 2 theelepels zout
Voeg indien nodig extra wijn toe, of dik in met wijn+maizena, om er een smeuïg geheel van te maken.
Roer het geheel goed door en laat de saus zachtjes een half uurtje pruttelen.
Trefwoord: Lasagna, pastasaus
Alternatief voor lasagne bladen:
- knolselderij in dunne plakken blancheren, koud afspoelen en als lasagnevellen gebruiken.
- Pompoen heel dun snijden. Ongekookt als lasagnevellen gebruiken.
Met Bechamelsaus van bloemkool.