Creme fraiche – roomkaas

zondag 17 mei 2020 door Barbara

Dit is echt een zalige stevige creme fraiche. Als je hem net gemaakt hebt is het als creme fraiche / room. Na een nacht in de koelkast is het dikke creme fraiche – roomkaas. Te gebruiken op: scones, muffins, pizza (flammenkuchen). Of met limoensap/-rasp als cheesecake creme…. Zonder tofu, zonder noten.

Nodig:

  • 1 l picnic Bio Sojamelk of provamel bio.
  • 4 eetl azijn (appel of natuurazijn)
  • 2 eetl boter (eigen gemaakte van the Gentle Chef, 1 “boterkoekje”)

Bereiden:

  • verwarm de melk in een pan tot ca 80 graden, mag net niet koken.
  • voeg de azijn toe. Het gaat meteen schiften.
  • laat afkoelen
  • laat uitlekken in een kaasdoek boven een zeef
  • In een blender: de uitgelekte ‘kaas’,  boter. Maak hier een romig mengsel van.
  • Laat opstijven in de koelkast.

 

 

1 reactie op “Creme fraiche – roomkaas”

  1. Vegan room voor scones (clotted cream)-- Barbara Culinair zegt:

    […] TIP: en snellere manier voor lekker room, a la creme fraiche / roomkaas is dit RECEPT. […]