Vegan room voor scones (clotted cream)

maandag 13 april 2020 door Barbara

1e experiment met “room voor scones”. Recept gebaseerd op the Gentle Chef clotted cream. Maar zonder de edelgist, suiker en met minder olie. En ik heb sojalecitine vervangen door zonnebloemlecitinepoeder.

Nodig:

  • 1 cup sojamelk (houdbare Bio Alpro)
  • 1/4 theel zout
  • 1/4 cup kokosolie, gesmolten (origineel was: 1/2)
  • 1/2 cup zonnebloemolie
  • 4 theel zonnebloemlecitine (origineel: 10 ml vloeibare fo 4 theel poeder sojalecitine)
Bereiden:
Stap 1] kook de melk met het zout in tot de helft. Duurt echt ca 20 min! Gedurende het koken komt er telkens een vel op de melk, roer dat er gewoon doorheen. Laat de melk afkoelen. Tip: zet de cup, die dus nu een halve cup is geworden, in een bak met ijswater.
Stap 2] giet de melk in een hoge beker en met staafmixer
  1. mix de lecitine erdoor.
  2. voeg de olie in een straaltje toe en mix tot een dikke consistentie

Laat ca 8 uur in de koelkast opstijven.

TIP: en snellere manier voor lekker room, a la creme fraiche / roomkaas is dit RECEPT.

 

Geen reacties meer mogelijk.