Seitan – basisseitan en recepten met seitan

woensdag 30 januari 2019 door Barbara

Seitan is een vleesvervanger van tarwegluten waar ik nu maar eens mee ga experimenten.
Als 1e poging heb ik “BBQ Seitan” gemaakt.
Smaak: toen het net uit de oven kwam zag het er echt aantrekkelijk uit, maar het smaakte toch een beetje “broodachtig”. De structuur is ook van heel erg stevig brood. Geen wonder, want het bestaat voor 100% uit tarwegluten… Ik heb de seitan in stukjes gesneden en ingevroren. Daarna uit de vriezer iets fijner gemalen in de keukenmachine en verwerkt in “gevulde paprika’s”. Dit was echt top! Kan zijn dat de vriezer ervoor gezorgd heeft dat de smaken meer ingetrokken waren. Volgende keer deze basisseitan maken en dan de volgende dag pas eten.

Seitanballetjes: door de noten blijven deze “luchtiger”. Na het bakken in tomatensaus opwarmen op in de vriezer met tomatensaus. Worden echt mega zachte zalige ballen!!!!

Curryworst: deze zijn zo uit de oven al perfect qua textuur! Echt goddelijk. Denk door de champignons. Volgende keer zonder salie maar met kruidnagelpoeder. En misschien stukjes geweekte gedroogde paddo’s erdoor. Of met truffelsalsa en paddo’s..

 

 


				

				

 

1 reactie op “Seitan – basisseitan en recepten met seitan”

  1. My vegan challenge & Dry Month-- Barbara Culinair zegt:

    […] = tarwegluten. Klik hier voor alle gerechten die ik met seitan heb […]