Frans genieten in Grun!

zondag 7 november 2010 door Barbara

Op 6 november samen met Tanja gesmuld bij “Jantje zag eens pruimen hangen” in het Noorderplantsoen in Groningen. Dit is een restaurant met Franse en Italiaanse specialiteiten. In de 10 jaar dat ik in Groningen heb gewoond, was ik daar nog nooit geweest. Maar er hebben ondertussen meerdere restaurants in dat “paviljoen” gezeten, wel onder dezelfde naam. Deze Jantje mag blijven!!! Hij weet de juiste pruimen te vinden en kookt er zalig mee 🙂 De gerechten waren zo verrassend en zo goed gemaakt dat we meteen gereserveerd hebben voor half december: nog even wat gerechten van deze winterkaart proberen en wellicht genieten van het maandmenu met “kerstvoorpret”.

Wat hebben we gegeten:
Ted en Tanja genoten van het “novembermenu”:
vooraf:
salade met “baklava” (salade savoie baklava van pecannoten, esdoornsiroop en tomme de Savoie kaas met in witte balsamico gemarineerde dunne plakjes koolrabi)
tussen:

gevogeltebouillon met bospaddestoelen en gebakken pompoen blokjes
hoofd:boterzacht gesmoord sucadestuk van Amerikaans rund op pastinakencrème met jeneverbesjus en in calvados gecarameliseerde appelpartjes
na:

Ted nam het toetjes van het menu: warm chocoladetaartje met amerenen-yoghurtijs. Tanja ging voor de krokante oublierolletjes gevuld met een romige vulling van ricotta met geconfijte vruchtjes, rozijnen en chocolade

Menuprijs 38.50

Ik had 3 gangen gekozen van de kaart (34,50):
vooraf:
confit van eendenmaagjes op little gem en eikenblad sla met wortellinten gemarineerd in mandarijnenvinaigrette met steranijs en kumquat
hoofd:
heilbotfilet met verse kappucijnerpuree, truffeljus en gefrituurde schorseneren
na:
tartufo:  bol van vanille- en caramelijs, gerold door gecaramelliseerde nootjes en chocolade en een scheutje grand marnier

Alles was huisgemaakt en werkelijk zalig!!!! Bij iedere gang zaten we ons te verheugen “oh hoe zou dat smaken!”. De eendenmaagjes was een avontuur en lekker!! Echt heel stevig qua structuur en de steranijs gaf er een speciaal smaakje aan. En de sucadelapjes waren boterzacht… verrukkelijk! Kortom, voor meerdere herhalingen vatbaar!

Erbij drinken we de rode huiswijn: een negroamaro uit Toscane.

Internetsite van Jantje

 

Geen reacties meer mogelijk.