Nieuwe wereld niet begrepen

donderdag 6 juli 2006 door Barbara

Tot vorig jaar was onze favoriete huisrose “Beaumonte Granacha”, een volle droge rose (3,39 AH, maar blind geef je 5,- of meer). Dit jaar is Beaumonte een “nieuwe wereld”-koers gaan varen: hip etiket en frambozenkleur rose met zuurstokjessmaak…. Als ze het helemaal zouden hebben begrepen, hadden ze ook een schroefdop toegevoegd, maar nee dat is nog steeds een echte kurk. Dit is dus behoorlijk balen, omdat we eindelijk een heerlijke rose hadden gevonden… “voor weinig”. Nu dus weer aan de proeverij om een nieuwe huisrose te selecteren. Nu wil het geval dat we een paar weken geleden 10 soorten geproefd hebben (4,- / 5,-) en allemaal vielen ze af ten opzichte van de “geweldige Beaumonte”.

Queste is begonnen en wie tips heeft… mail ze, dan gaan we ze testen. Nu denken we aan “Rose Schaap” of “Kumala”. Beide Gall & Gall. Max. prijs mag 5,- zijn.

Zomer 2009: we hebben onze nieuwe huisrose gevonden!!!!!!!!

De Antares Chileense cabernet sauvignon, zie de wijntjes van 5-10 euro op deze site.

 

1 reactie op “Nieuwe wereld niet begrepen”

  1. Wijnen tot 5,--- Barbara Culinair zegt:

    […] Beaumonte Rosado, Grenache, Spanje (AH) 3,39 – dit was de favoriete huisrose in "oude stijl". Nu is hij "vernieuwd" en afgekeurd. Lees hier meer. […]