Jagertee!

maandag 21 december 2009 door Barbara

Dikke laag sneeuw, kerststollen in de oven, tijd voor Jagertee! Nou eigenlijk Gluhwein, ware het niet dat de supermarkten tegenwoordig veel te zoete-ronde-niet kruidige Gluwein verkopen, getest: AH en Vomar. “Vroeger”, tot kerst 2008, verkocht Appie “Christkindle Gluhwein”, de echte duitse kruidige Gluhwein. Dit hebben ze vervangen door, jawel alweer, hun huismerk dat een verslechtering qua smaak is. Net als de: Normandische gezouten boter, Fairtrade extra pure chocolade en ga zo maar door. Ik moet dus rap naar Lidl e/o Aldi waar ze nog de authentieke Gluhwein verkopen. Maar wat te doen met 2 flessen, niet drinkbare, zoete troep? Men neme:

– 1 fles Gluhwein (of 1 fles rode wijn, doe er dan 3 eetl suiker bij)
– 8 dl water
– schil van 1 citroen (in grote dikke stukken laten, anders drinkt dat moeilijk…)
– 4 kruidnagels
– 1 kaneelstokje
– 3 zakjes zwarte thee (long leaves english blend van lipton, of gewone zwarte thee, maar dan zijn 2 zakjes misschien wel voldoende)
– 2 dl bruine rum (of 100ml bruine en 100ml stroh rum)

Lekker warm laten worden (niet koken!) en een half uur laten trekken. De theezakjes kunnen er al eerder uit, even proeven 🙂 Als de Jagertee lekker is, haal dan ook de citroenschil, het kaneelstokje en de kruidnagels eruit.

Giet wat je over hebt terug in de lege fles wijn, handig om te bewaren!

Ook lekker bij kerststol of oliebollen!

 

Geen reacties meer mogelijk.