Terrine van kernhem en stilton

woensdag 5 juli 2006 door Barbara

Zalig toetje en niet moeilijk om te maken, beetje kneden met kaas en voila Smile Recept is genoeg voor 8 plakken, maar wat over is kun je prima invriezen! Smaakt nog net zo lekker.

300 gr kernhem
150 gr monchou zacht & luchtig
200 gr stilton
1 dl slagroom
2 blaadjes gelatine (weken in koud water)
1,5 dl rode port
20 gedroogde pruimen

Pruimen paar uur laten weken in port.

Cakevorm bekleden met plasticfolie en vervolgens bekleden met plakken kernhem. Als je vorm te groot is, leg dan halverwege een prop alufolie en bekleed dus de helft.  Dit vergt enig duw en plakwerk, omdat er geen spleetjes tussen de kernhem mogen zitten. Anders lekt de "vulling" naar buiten. Dus kneed ze lekker over elkaar.

Smelt de monc chou met de stilton en voeg de geweekte gelatine toe. Laat niet te zacht en te warm worden! Beetje laten afkoelen en dan voorzichtig 1 laag op de kernhem scheppen. Laag afdekken met paar plakjes kernhem. 2de laag stiltonmousse erover en weer afdekken met kernhem. Plasticfolie erover en ca. 2 uur in de koelkast laten opstijven. 

Serveren: met heet dun mes (bijv. fileermes) plakken snijden en op bordjes leggen. Daarbij een paar in port gewelde pruimen en een lekkere tawnyport.

Geniet ze!

 

Geen reacties meer mogelijk.