Kwarkbrood

woensdag 5 juli 2006 door Barbara

Een zalig alternatief voor cake, met minder boter en suiker. Met Vegan versie, onderaan de pagina.

125 gr boter (vegan: margarine, homemade boter van gentle Chef)
100 gr suiker
2 eieren (vegan: geen eieren. Eventueel 1/4 theel xanthaangom)
2 zakjes vanillesuiker
1 zakje bakpoeder
150 gr kwark
250 gr zelfr. bakmeel (of 250 gr bloem met 1 theel baking soda)
100 gr bloem
125 gr rozijnen (wellen in water of likeur, bijv amaretto)

boter, suiker, eieren, vanillesuiker kloppen als cakebeslag
kwark erdoor scheppen
bloem en zelfr. bakmeel erboven zeven en erdoor scheppen (kneden)
gewelde rozijnen erdoor scheppen

Mengsel in ingevette cakevorm scheppen. Oven 175 gr en 50 min

Je kunt er ook muffins van maken (ca 8 stuks). Dan is de oventijd 25 min. Tip voor muffin, doe er per muffin 1 stuk in:

  • witte chocolade of paaseitje of chocotoff

met witte chocolade

22/11/24; vegan versie gemaakt. Onderstaande hoeveelheden gebruikt. Bakken 25 min op 180 gr. 

  • 250 gr boter:  homemade boter van gentle Chef
  • 200 gr suiker (volgende keer 150 doen)
  • 1/2 theel xanthaangom
  • 2 theel vanillepaste
  • 2 zakjes bakpoeder
  • 2 theel baking soda (volgende keer 1 doen, nu extreem luchtig)
  • 300 gr kwark (sojayoghurt nacht laten uitlekken)
  • 500 gr bloem
  • 250 gr  rozijnen (de grote, niet geweld)

Alles door elkaar mixen in keukenmachine met “beslagdeeghaak”. Met ijsschep bollen scheppen. Bakje heet water om schep in te dompelen ivm plakkerig beslag. Luchtigste ooit!

Bovenstaande Fotos is recept x 2.

 

 

Geen reacties meer mogelijk.