Rode kool met bier en azijn

woensdag 6 maart 2024 door Barbara

Ingrediënten

  • 1 rode kool
  • 2 uien, in halve ringen
  • 2 tenen knoflook, fijngehakt
  • flinke klont boter of olijfolie
  • 1 tl karwijzaad
  • 120 ml rode wijnazijn
  • flesje bier

Bereiding

  • Verhit de boter of olijfolie in de pan.
  • Voeg de gesneden ui en de knoflook toe en laat eventjes bakken, tot de boel lekker zacht wordt.
  • Voeg dan de boter, de mosterd en het karwijzaad toe.
  • Snijd de rode kool in stukjes (keukenmachine snijden)
  • Voeg de rode kool toe aan de pan.
  • Doe dan ook de rode wijnazijn en de inhoud van het flesje bier bij de kool in de pan.
  • Roer alles goed door, breng aan de kook, leg een deksel op de pan en zet het vuur laag.
  • De rode kool mag zo 1,5 uur stoven.

 

Geen reacties meer mogelijk.