Appeltaart van Inge met gepocheerde appels

zondag 11 februari 2024 door Barbara

Vegan alternatief staat in het recept.

Springvorm 26 cm met bakpapier . Oven op 160 gr voorverwarmen.

Deeg:

  • 250 gr bloem
  • Half pakje bakpoeder (= 8 gr)
  • 125 gr suiker
  • 150 gr. Boter (margarine, of Gentle Chef)
  • 1 ei (vegan: laat ei weg)
  • 2 zakje vanille suiker of 1 theel vanillepaste

Deeg bereiden: kneed alles tot een deeg

Vulling:

  • 750 gr Appels, geschild en in stukjes (niet te klein)
  • 3/4 liter appelsap of cider
  • 2 pakjes vanillepudding (de Oetker kookpudding is vegan)
  • 200 gr suiker

Vulling bereiden:

Pudding met suiker en appelsap mixen. Langzaam verwarmen en goed roeren tot het dikker wordt (>70 graden). Stukjes appel erin en even laten koken. Maïzena (pudding) heeft even tijd nodig om dik te worden.

Taart maken:

  • Springvorm met bakpapier bekleden. Deeg erin verdelen. Deegrand ca 4 cm hoog maken.
  • Pudding met appel erin scheppen
  • 1 uur op 160 gr bakken.

Voor afwerking taart:

  • 400 ml slagroom (vegan slagroom)
  • Kaneel

Taart moet goed afkoelen. Pas daarna kan je de slagroom erover doen. Strooi als laatste wat kaneel erover.

Tip: bak de taart een dag van tevoren. Slagroom kan de volgende dag erover.

 

 

Geen reacties meer mogelijk.