Ovenschotel met roodlof of witlof of groenlof of prei
zondag 7 januari 2024 door BarbaraEen makkelijke ovenschotel waar je met de groenten kan variëren, al naar gelang wat in het bio groentenpakket zit ;-).
Nodig:
- Een struik roodlof of groenlof of paar stronken witlof. Of prei in hele dunne ringen gesneden.
- Vega rauw gehakt (of rul).
- Teentje knoflook
- Uitje
- Beetje mosterd (optioneel)
- Peper zout
- Handje walnoten (gehakt) of pompoenpitten.
- Scheut plantaardige room.
- Edelgist, optioneel als garnering
Bak de ui, knoflook en gehakt. Voeg gesneden lof toe. Schep de noten of pitten en de room erdoor. Schep in ovenschaal. 180 gr 20 min.
Erbij: gemengde ovengroenten. Bijv pompoen, knolselderij, bieten, pastinaak.
Erover: niets of wat edelgistvlokken
Update 30/03/24: prei en witlof gebruikt. Sausje van yoghurt, mosterd en 2 theel z-koreaanse pasta. Geen ui, geen knoflook. Rul gehakt. Dikke plakken “hard parmesano” van de gentle chef. Versie met 2 theel mierikswortel. Oven 220 gr voorverwarmen. 30 min. Kaas wordt krokant als kaaskoekjes. Erg lekker