Ovenschotel met roodlof of witlof of groenlof of prei

zondag 7 januari 2024 door Barbara

Een makkelijke ovenschotel waar je met de groenten kan variëren, al naar gelang wat in het bio groentenpakket zit ;-).

Nodig:

  • Een struik roodlof of groenlof of paar stronken witlof. Of prei in hele dunne ringen gesneden.
  • Vega rauw gehakt (of rul).
  • Teentje knoflook
  • Uitje
  • Beetje mosterd (optioneel)
  • Peper zout
  • Handje walnoten (gehakt) of pompoenpitten.
  • Scheut plantaardige room.
  • Edelgist, optioneel als garnering

Bak de ui, knoflook en gehakt. Voeg gesneden lof toe. Schep de noten of pitten en de room erdoor. Schep in ovenschaal. 180 gr 20 min.

Erbij: gemengde ovengroenten. Bijv pompoen, knolselderij, bieten, pastinaak.

Erover: niets of wat edelgistvlokken

Update 30/03/24: prei en witlof gebruikt. Sausje van yoghurt, mosterd en 2 theel z-koreaanse pasta. Geen ui, geen knoflook. Rul gehakt. Dikke plakken “hard parmesano” van de gentle chef. Versie met 2 theel mierikswortel. Oven 220 gr voorverwarmen. 30 min. Kaas wordt krokant als kaaskoekjes. Erg lekker

 

Geen reacties meer mogelijk.