Rode (of witte) kool met appeltjes

woensdag 6 december 2023 door Barbara

Supersimpel, nodig:

  • 1 ui gesnipperd
  • 1 appel, geschild en in blokjes (ik heb ongeschild gedaan)
  • 1 rode kool (ca. 750 g), in smalle reepjes snijden (in keukenmachine)
  • 200 ml appelsap
  • 2 eetl. bruine basterdsuiker
  • 1 theel. kaneelpoeder
  • 2 laurierblaadjes
  • 50 g rozijnen
  • 125 g cranberry’s of blauwe bessen (ik had blauwe bessen uit de vriezer genomen)
  • 1/4 en theel kruidnagelpoeder (zelf toegevoegd, dus optioneel)

Bereiden:

Fruit de ui en appel 2-3 minuten in een beetje boter. Voeg de kool en het appelsap toe. Schep de basterdsuiker, kaneel, laurierblaadjes rozijnen en blauwe bessen erdoor en stoof afgedekt zachtjes 25-30 minuten. Schep de kool af en toe om. Neem als het gerecht te vochtig is. de laatste 5 minuten het deksel van de pan. Verwijder de laurierblaadjes voor het serveren.

Alternatief: neem een witte kool. Zelfde bereiding. Smaakt vrijwel hetzelfde, heerlijk!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

1 reactie op “Rode (of witte) kool met appeltjes”

  1. Winterse groenten van de bio-boer-- Barbara Culinair zegt:

    […] Rode (of witte) kool met appeltjes […]