Orzo met palmkool (of boerenkool)

woensdag 6 december 2023 door Barbara

Snijdt de palmkool bladeren van de stengels. Ik heb de stengels gebruikt voor de soep (roerbakken in stukjes bijvoorbeeld). Hak de bladeren fijn / grof in Maggimix of met een mes.

Nodig voor 4 p:

  • 1 el olijfolie
  • 1 sjalot fijngesnipperd
  • 3 tenen knoflook in dunne plakjes
  • 500 ml passata
  • 50 g uitgelekte zongedroogde tomaatjes op olie fijngehakt
  • 75 g ontpitte (zwarte) olijven grof gehakt
  • 30 g uitgelekte kapperappeltjes (30 gr kappertjes)
  • 300 g orecchiette pasta (orzo)
  • 300 g gesneden palmkool (= cavalo nero) of boerenkool. Gewicht zonder de stengels.
  • zout en peper
  • Edelgistvlokken om erover te strooien bij het serveren

Ui en knoflook fruiten. Palmkool toevoegen. Even roerbakken. Kappertjes, olijven, zontomaten, passata toevoegen en verwarmen. Orzo koken (7 min). Afgieten en door de saus scheppen.

 

Geen reacties meer mogelijk.