Chinese koolrolletjes met tomatenricottacreme

maandag 9 oktober 2023 door Barbara

Voor het eerst in mijn leven chinese kool gemaakt, uit het groentenpakket van de bio-boer. Zo’n pakket is wel veel werk ….. ik moet veel meer koken, dan simpelweg wat opwarmen ;-).

Dit gerecht is uit de losse pols en geïnspireerd door oa: “Italiaanse gehaktballetjes met pijnboompitten” en “losse lasagne met courgette-vegan ricotta-citroen“.

Voor 14 rolletjes (2-3 pp):

  • 1 Chinese kool
  • 1 pak vegan rauw gehakt (250 gr?)
  • Grote hand gebakken pijnboompitten
  • 1 blik tomatenblokjes
  • 6 gedroogde zontomaten
  • Veel verse kruiden (ik had peterselie en dragon in huis)
  • Vegan ricotta
  • 1/2 theel chilivlokken
  • 1 grote rode ui
  • 2 tenen knoflook
  • Vegan kaas (homemade parmezaan van de Gentle Chef)
  • Optioneel: rasp van 1 citroen

Bereiden:

  • Snijdt uien, knoflook, kruiden, zontomaten fijn en kneed samen met de pijnboompitten door het gehakt. (niet voorbakken oid).
  • Snijdt het kontje van de kool en blancheer de bladeren in kokend water (paar minuten). Maak de bladeren een beetje droog.
  • Meng de ricotta door het blik tomatenblokjes en voeg de chilipeper toe.
  • Maak een “gehaktballetje” en rol dat in een koolblad. Leg in een ovenschaal.
  • Afdekken met ricottatomatencreme
  • Geraspte kaas erover.

Oven 180 gr 40 min.

Voordat ze de oven ingaan

De koolrolletjes

Vast ook lekker met groene kool / savooie kool

 

Geen reacties meer mogelijk.