Snijbeittaart met witte asperges
vrijdag 6 oktober 2023 door BarbaraSnijbiettaart met asperges voor 4 personen, quichevorm. Spontaan bedacht. We hadden gekookte asperges over en snijbiet zat in het groentenpakket van Natuurboerderij Wittenhorst
- Aantal stengels snijbiet, rauw, in stukken gesneden. Incl blad.
- 4 (dikke) gekookte asperges (over van asperge-avond).
- Een pak stevige tofu (ah 350 gr, ontdooid en daarna goed uitgeknepen).
- Een pak hartige taartdeeg ah uit de koeling.
- Scheutje plantaardige melk
- 2 eetl edelgistvlokken
Kruiden naar keuze. Ik heb deze gebruikt:
- 1/2 theel knoflookpoeder
- 1/2 theel uienpoeder
- 1/2 theel chilivlokken
- 1 -2 theel sumak
- Zout
Bereiden:
- Deeg met bakpapier (zit er al standaard onder) in quichevorm leggen.
- Snijbiet erover verdelen.
- In een schaal de uitgeknepen tofu in kleine stukjes snijden (rul maken met een vork).
- Edelgistvlokken, alle kruiden, scheutje plantaardige melk toevoegen aan de tofu en door elkaar scheppen.
- Tofumengsel over de snijbiet verdelen. Beetje aandrukken.
- Asperges erover verdelen (ik had ze in de lengte doorgesneden omdat het dikke waren).
- Deeg wat over de rand hangt naar binnen over de vulling vouwen.
Oven 200 gr. Bakken 35-40 min.
Heerlijk met een (uien)soepje erbij.