Snijbeittaart met witte asperges

vrijdag 6 oktober 2023 door Barbara

Snijbiettaart met asperges voor 4 personen, quichevorm. Spontaan bedacht. We hadden gekookte asperges over en snijbiet zat in het groentenpakket van Natuurboerderij Wittenhorst

  • Aantal stengels snijbiet, rauw, in stukken gesneden. Incl blad.
  • 4 (dikke) gekookte asperges (over van asperge-avond).
  • Een pak stevige tofu (ah 350 gr, ontdooid en daarna goed uitgeknepen).
  • Een pak hartige taartdeeg ah uit de koeling.
  • Scheutje plantaardige melk
  • 2 eetl edelgistvlokken

Kruiden naar keuze. Ik heb deze gebruikt:

  • 1/2 theel knoflookpoeder
  • 1/2 theel uienpoeder
  • 1/2 theel chilivlokken
  • 1 -2 theel sumak
  • Zout

Bereiden:

  • Deeg met bakpapier (zit er al standaard onder) in quichevorm leggen.
  • Snijbiet erover verdelen.
  • In een schaal de uitgeknepen tofu in kleine stukjes snijden (rul maken met een vork).
  • Edelgistvlokken, alle kruiden, scheutje plantaardige melk toevoegen aan de tofu en door elkaar scheppen.
  • Tofumengsel over de snijbiet verdelen. Beetje aandrukken.
  • Asperges erover verdelen (ik had ze in de lengte doorgesneden omdat het dikke waren).
  • Deeg wat over de rand hangt naar binnen over de vulling vouwen.

Oven 200 gr. Bakken 35-40 min.

Heerlijk met een (uien)soepje erbij.

 

 

Geen reacties meer mogelijk.