Snijbeittaart met noten

vrijdag 6 oktober 2023 door Barbara

Snijbiettaart met noten voor 4 personen

Oorspronkelijke recept (vega);

450g snijbiet/ 5plakken bladerdeeg/5 eieren/125ml slagroom/200g verse geitenkaas/100g gemengde noten(ongebrand)

Snijbiet roerbakken in stukjes; eieren loskloppen met nootmuskaat/peper zout, dan slagroom toevoegen en geitenkaas erdoor brokkelen. Als laatste Snijbiet erdoor. Taartvorm orm bekleden bladerdeeg. Vulling erop. Bakken 20min 200graden, laatste paar minuten fijngehakte noten erop.

Vegan versie:

  • Ipv slagroom: plantaardig room
  • Ipv eieren en geitenkaas: 400 gr tofu (silken of gewone)
  • Extra: 2 eetl edelgistvlokken, 2 eetl kikkererwtenmeel of maizena

Snijbiet roerbakken in stukjes; tofu fijnmalen in keukenmachine (Magimix) met nootmuskaat/peper zout, dan plantaardige room toevoegen en edelgistvlokken en maizena erdoor mixen. Als laatste Snijbiet erdoor scheppen. Bakvorm bekleden met bladerdeeg, vulling erop. 20min 200graden, laatste paar minuten fijngehakte noten erop.

 

Geen reacties meer mogelijk.