Pasta met snijbiet en sumak

donderdag 28 september 2023 door Barbara

1e keer snijbiet gemaakt, bio van de boer. Recept voor 2-3 p:

  • 150 gr pasta
  • 550 gr snijbiet
  • 2 tenen knoflook
  • 2 rode uien
  • Sap van 2 citroenen (60 ml)
  • 1 eetl sumak
  • 1 eetl gebakken knoflook (potje of zelf bakken)
  • Eventueel: edelgistvlokken en geroosterde sesamzaadjes

Bereiden:

  • Snijd de rode ui in stukjes en fruit aan in olijfolie. Bak de tenen knoflook mee. En voeg als de uien glazig zijn, de sumak toe. Schep door elkaar.
  • Snijd de snijbiet in stukjes van 3 cm en de bladeren in grove stukken. Bak de snijbiet in een beetje olie in grote braadpan (mn le Creuset), een paar minuten.
  • Bak het blad mee. Laat het meeste vocht verdampen.
  • Voeg peper en zout en een eetl gebakken knoflook plakjes toe
  • Voeg het citroensap toe.
  • Schep de rode uien door de snijbiet.

Kook ondertussen de pasta beetgaar en schep de pasta door de snijbiet.

Opdienen : in diep bord met eventueel edelgistvlokken en geroosterde sesamzaadjes erover.

 

Geen reacties meer mogelijk.