Pasta met snijbiet en sumak

donderdag 28 september 2023 door Barbara

1e keer snijbiet gemaakt, bio van de boer. Recept voor 2-3 p:

  • 150 gr pasta
  • 550 gr snijbiet
  • 2 tenen knoflook
  • 2 rode uien
  • Sap van 2 citroenen (50 ml)
  • 1 eetl sumak
  • 1 eetl gebakken knoflook (potje of zelf bakken)
  • Eventueel: edelgistvlokken en geroosterde sesamzaadjes

Bereiden:

  • Snijd de rode ui in stukjes en fruit aan in olijfolie. Bak de tenen knoflook mee. En voeg als de uien glazig zijn, de sumak toe. Schep door elkaar en in een schaaltje, zet opzij.
  • Snijd de snijbiet in stukjes van 2-3 cm en de bladeren in grove stukken. Bak de snijbiet in een beetje olie in de koekenpan (gebruikt voor de uien) een paar minuten.
  • Bak het blad mee. Laat het meeste vocht verdampen.
  • Voeg peper en zout en een eetl gebakken knoflook plakjes toe
  • Voeg het citroensap toe.
  • Schep de rode uien door de snijbiet.

Kook ondertussen de pasta beetgaar en schep de pasta door de snijbiet.

Opdienen : in diep bord met eventueel edelgistvlokken en geroosterde sesamzaadjes erover.

31 mei 2024: voor 2 p, 250 gr snijbiet. Rest van recept de helft. 100 gr pasta.

Volgende keer scheutje room toevoegen.

 

Geen reacties meer mogelijk.