Pasta met snijbiet en sumak
donderdag 28 september 2023 door Barbara1e keer snijbiet gemaakt, bio van de boer. Recept voor 2-3 p:
- 150 gr pasta
- 550 gr snijbiet
- 2 tenen knoflook
- 2 rode uien
- Sap van 2 citroenen (60 ml)
- 1 eetl sumak
- 1 eetl gebakken knoflook (potje of zelf bakken)
- Eventueel: edelgistvlokken en geroosterde sesamzaadjes
Bereiden:
- Snijd de rode ui in stukjes en fruit aan in olijfolie. Bak de tenen knoflook mee. En voeg als de uien glazig zijn, de sumak toe. Schep door elkaar.
- Snijd de snijbiet in stukjes van 3 cm en de bladeren in grove stukken. Bak de snijbiet in een beetje olie in grote braadpan (mn le Creuset), een paar minuten.
- Bak het blad mee. Laat het meeste vocht verdampen.
- Voeg peper en zout en een eetl gebakken knoflook plakjes toe
- Voeg het citroensap toe.
- Schep de rode uien door de snijbiet.
Kook ondertussen de pasta beetgaar en schep de pasta door de snijbiet.
Opdienen : in diep bord met eventueel edelgistvlokken en geroosterde sesamzaadjes erover.