Dimsum-sausjes
vrijdag 21 januari 2022 door BarbaraHeerlijke sausjes voor een Chinese hapjesdiner.
Hapjes: tempura, sushi, dimsum en ba pao (toko), Vietnamese loempia’s, Peking”eend”pannekoekjes.
Chili-gembersaus:
- 2 eetlepels zoete chilisaus
- 1 eetl citroensap
- 2 theel gehakte gember
- 1 grote teen knoflook, fijngesneden
Sirachamayonaise:
- 2 eetl mayonaise (vegan, homemade)
- 2 theel shirachasaus
- 1 theel sojasaus (kikkoman)
- 1 theel sesamolie
Dimsum-dip:
- 1/4 kopje sojasaus
- 2 eetl rijstazijn (sushi aanmaakazijn)
- 1 eetl lente-ui, fijn
- 1 teen knoflook,fijn
- 2 eetl sesamolie
- 2 theel shirachasaus of andere “hot sauce”