Pittige lupinedip

zondag 5 december 2021 door Barbara

Ingrediënten

60 g lupinebonen, voorgekookt

1 teentje knoflook

1-3 el sinaasappelsap

1 el citroensap

1 el olijfolie

1 tl harissa

150 g plantaardige yoghurt

3 takjes peterselie

4 muntblaadjes

zout en peper

 

Bereidingswijze

Spoel de lupinebonen voor de dipsaus af in een zeef en laat ze uitlekken. Pel het teentje knoflook en snijd het in heel kleine stukjes. Doe de lupinebonen, knoflook, sinaasappel- en citroensap, olie en harissa in een hoge mengkom en pureer dit met de staafmixer. Doe de lupinepuree met de yoghurt in een kom, meng goed en kruid met zout en peper. Spoel de takjes peterselie en muntblaadjes af en schud ze droog. Trek de peterselieblaadjes van de takjes en snijd ze samen met de muntblaadjes fijn. Roer de kruiden door de lupinedip en serveer deze met groentesticks naar keuze. Denk aan wortel, puntpaprika en komkommer.

 

Geen reacties meer mogelijk.