Lasagne met spinazie en zijden tofu (silken tofu)

woensdag 3 november 2021 door Barbara

Zijden tofu is een perfect alternatief voor ricotta. Dit is een megalekkere “uit de losse pols-lasagne”.
Nodig voor 1 schaal (6 p):

  • bakje kastanjechampignons (250 gr) of “paddoprut van vegan Wellington”
  • 1 bakje, 250 Gr,  geruld (of rauw) vegan gehackt (vivera)
  • 2 pakjes zijden tofu (ca 300 gr p stuk)
  • ca 600 gr verse spinazie
  • 9 lasagnebladen
  • Homemade pesto
  • Italiaanse kruiden en zwarte peper

Bereiden:

  • Bak het gehackt en de champignons. Voeg peper en kruiden toe. Zet opzij.
  • roerbak de spinazie, laat het water verdampen.
  • Schep de pesto door de zijden tofu
  • in de ovenschaal: 1 laag gehackt en spinazie. Erover lasagnebladen. Zijden tofulaag. Lasagnebladen.Dan laag spinazie en rest van het gehackt. Laag lasagnebladen. Bedek als laatste met de laag zijden tofu.

Oven 180 gr (stand 200 bovenste oven), ca 30 min. Makkelijkste is om deze ’s middags te bakken (30 min) en in de afkoelende oven te laten staan. De vulling lijkt droog, maar doordat dit zo langzaam gaart, worden de bladen super zacht.

 

 

 

Geen reacties meer mogelijk.