Pompoencake-muffins

zondag 29 november 2020 door Barbara

Deze hoeveelheid is genoeg voor 1 cake. Bak 45 min op 175gr.

Voor muffins (11 stuks siliconenvorm), 25 min 175 Gr.

  • 350 gr pompoenpuree (pompoen eerst bakken in oven en dan pureren*).
  • 300 gr volkorenmeel (of mix van bloem, erwteneiwitpoeder en meel)
  • 16 gr bakpoeder (1 zakje)
  • 1 theel baking soda
  • 1 eetl azijn
  • 1.5 theel pumpkin spice
  • 150 ml plantaardige Melk of yoghurt of crème fraiche.
  • 60 ml plantaardige olie
  • 150 gr rozijnen
  • 50 gr suiker

* Ik schil de pompoen niet. Fles, oranje, groene, allemaal met schil in parten in de oven en met schil pureren.

Tip: zonder suiker zijn ze heerlijk als ontbijtmuffins.

Recept x 2  op grote diepe bakplaatvorm, 35 min. (42 min was iets te droog)

16 nov: gemaakt a la speculaas-appelcake. Is bovenstaand recept x 2:

  • + 1 pak speculaasbrokken
  • + 650 gr bio appels
  • – zonder de suiker!
  • – zonder de rozijnen

Op grote diepe bakplaatvorm, met keukenpapier.

Bereiden:

  • Appels: klokhuis verwijderen, niet schillen, plakken maken met dunste snijschijf maggimix.
  • Schep helft van het deeg op het bakpapier in de vorm.
  • Verdeel helft van de appelplakken erover.
  • Speculaasplakken erop leggen.
  • Rest van het deeg erover.
  • Rest van de appels erover.
  • Bakken: 180 gr 45 min.

 

 

Geen reacties meer mogelijk.