Pompoencake-muffins
zondag 29 november 2020 door BarbaraDeze hoeveelheid is genoeg voor 1 cake. Bak 45 min op 175gr.
Voor muffins (11 stuks siliconenvorm), 25 min 175 Gr.
- 350 gr pompoenpuree (pompoen eerst bakken in oven en dan pureren*).
- 300 gr volkorenmeel (of mix van bloem, erwteneiwitpoeder en meel)
- 16 gr bakpoeder (1 zakje)
- 1 theel baking soda
- 1 eetl azijn
- 1.5 theel pumpkin spice
- 150 ml plantaardige Melk of yoghurt of crème fraiche.
- 60 ml plantaardige olie
- 150 gr rozijnen
- 50 gr suiker
* Ik schil de pompoen niet. Fles, oranje, groene, allemaal met schil in parten in de oven en met schil pureren.
Tip: zonder suiker zijn ze heerlijk als ontbijtmuffins.
Recept x 2 op grote diepe bakplaatvorm, 35 min. (42 min was iets te droog)
16 nov: gemaakt a la speculaas-appelcake. Is bovenstaand recept x 2:
- + 1 pak speculaasbrokken
- + 650 gr bio appels
- – zonder de suiker!
- – zonder de rozijnen
Op grote diepe bakplaatvorm, met keukenpapier.
Bereiden:
- Appels: klokhuis verwijderen, niet schillen, plakken maken met dunste snijschijf maggimix.
- Schep helft van het deeg op het bakpapier in de vorm.
- Verdeel helft van de appelplakken erover.
- Speculaasplakken erop leggen.
- Rest van het deeg erover.
- Rest van de appels erover.
- Bakken: 180 gr 45 min.