Bloemkoolsoep met rode ui, bleekselderij, rode linzen en tomaat

woensdag 18 november 2020 door Ted

Ingrediënten

  • 2 rode uien, gesnipperd
  • 4 tenen knoflook, fijngehakt
  • 3 stengels bleekselderij, in kleine stukjes
  • 2 tl gemberpoeder
  • 3 tl kerriepoeder
  • 1 tl kurkuma
  • 2 tl paprikapoeder
  • 1 flinke bloemkool in stukken
  • 1 blik tomaten in stukjes (400 gr)
  • 1 blik rode linzen (310 gr) inclusief vocht – of 150 gr droge linzen, geweekt en uitgelekt
  • 1 blik kokosmelk (400 ml)
  • 1,5 liter groentebouillon

Bereiding

  • Fruit de ui, knoflook en bleekselderij in een beetje olie in een flinke soeppan.
  • Voeg de specerijen toe en bak deze 2 minuten mee.
  • Voeg de bloemkool, tomaten, rode linzen, kokosmelk en groentebouillon toe.
  • Breng aan de kook en kook met de deksel op de pan 30 minuten op laag vuur.
  • Pureer de soep met een blender of staafmixer.
  • Optioneel: voeg peper en zout toe.

 

Geen reacties meer mogelijk.