Bloemkoolsoep met rode ui, bleekselderij, rode linzen en tomaat
woensdag 18 november 2020 door TedIngrediënten
- 2 rode uien, gesnipperd
- 4 tenen knoflook, fijngehakt
- 3 stengels bleekselderij, in kleine stukjes
- 2 tl gemberpoeder
- 3 tl kerriepoeder
- 1 tl kurkuma
- 2 tl paprikapoeder
- 1 flinke bloemkool in stukken
- 1 blik tomaten in stukjes (400 gr)
- 1 blik rode linzen (310 gr) inclusief vocht – of 150 gr droge linzen, geweekt en uitgelekt
- 1 blik kokosmelk (400 ml)
- 1,5 liter groentebouillon
Bereiding
- Fruit de ui, knoflook en bleekselderij in een beetje olie in een flinke soeppan.
- Voeg de specerijen toe en bak deze 2 minuten mee.
- Voeg de bloemkool, tomaten, rode linzen, kokosmelk en groentebouillon toe.
- Breng aan de kook en kook met de deksel op de pan 30 minuten op laag vuur.
- Pureer de soep met een blender of staafmixer.
- Optioneel: voeg peper en zout toe.