Focaccia

donderdag 20 augustus 2020 door Barbara

Een geweldige foccacia en super simpel. Luistert ook allemaal niet zo nauw. Mijn starter was niet echt gerezen, beetje bubbels. Ik  heb starter op dag 1 smiddags gevoed en buiten koelkast laten staan . S avonds toch in koelkast gezet. Dag 2 starter 6 uur buiten koelkast laten staan en toen deeg gemaakt. Deeg van 1200-1700 laten staan in plastic bak met douchemuts….geen  stretch and folds. Te druk met werk. Om 1700 deeg in ingeoliede bakplaat gelegd en nog paar uur laten rijzen. S avonds deeg in koelkast gezet. Dag 3 om 500 eruit gehaald. Om 900: deeg was bubbels aan het blazen! Met vinger kuiltjes in deeg geduwd en Italiaanse kruiden en grof zeezout toegevoegd. 15 min gebakken op 230 graden (onderste oven, thermometer 230).

Nodig:

  • 450 gram tarwebloem
  • 25 gram volkoren meel
  • 25 Gr gluten
  • 125 gram gevoedde starter
  • 10 gram suiker
  • 375 gram water
  • 15 gram olijfolie
  • 13 gram zout

Starter met water, zout, olie en suiker mengen. Roeren. Gluten en meel toevoegen. 1 samenhangend deeg van maken en in plastic bak met deksel of douchemuts leggen. Volg daarna de stappen zoals hierboven.

 

Geen reacties meer mogelijk.