Midden-oosters hapjesdiner

zaterdag 20 juli 2019 door Barbara

Allemaal lekkere spreads en hapjes om een avond te smullen van de turks-libanese keuken.

Eet dit alles met flatbread: libanees brood of lavas (turks)
en een lekkere salade van: tomaten, komkommer, rode ui.

Weetje falafel: van kikkererwten of tuinbonen geeft dezelfde smaak en structuur. Dus maakt niet veel uit welke je maakt.

Weetje Tahin en Tahina: beide zijn sesampastas, gemaakt door sesamzaadjes te malen. Dus zoals je pindakaas maakt, maar dan van sesam. Tahin herken je aan de gescheiden laag pasta en olie in de pot. Tahina is een homogeen mengsel. Echter als je tahina met wat water mengt wordt het superdik….. Ik gebruik voor de hummus tahin. Als je tahina gebruikt, dan moet je het eerst mengen met water zodat het dik wordt. Daarna kan je het met gekookte bonen pureren en zoveel kookvocht toevoegen tot een mooie spread.

tahin

tahina

Weetje za’atar: het heet zathar, of z’atar, of…. en er zit in…sumac en ….. ieder mengsel is anders. Dus heb je een lekkere gevonden, zie die maar terug te vinden. Hieronder een zalig mengsel, denk gekocht bij ” Saffraan”  in almere buiten, maar helaas niet meer gevonden

De hapjes:

 

 

Geen reacties meer mogelijk.