Indiase wortelpuree

maandag 17 oktober 2016 door Barbara

Geweldig vegagerecht! Zalig bij home-made vegetarische slager burgers. Maar ook heerlijk koud, of zelfs op n broodje. Als je kikkererwten erdoor pureert, kan je er geweldige falafel mee maken! Nog uit te proberen 😉

Nodig

  • 1 grote ui, gesnipperd. Of 2 rode
  • 2 teentjes knoflook, gesnipperd
  • 1,5 eetlepel kerriepoeder
  • 1 kg winterwortels, in plakjes
  • 100 ml kruidenbouillon
  • beetje  kardemonpoeder en kurkuma naar smaak. Eventueel ook korianderpoeder
  • optioneel: 3 eetlepels koriander, fijngehakt

Bereiden

Verhit de olie in een wok of braadpan en fruit de ui en knoflook zachtjes aan. Bak het kerriepoeder heel even mee. Schep de wortelplakjes erdoor en voeg de bouillon toe. Smoor de wortel afgedekt in ca. 15-20 minuten zachtjes gaar. Meng de wortel met vocht in de keukenmachine tot een gladde puree. Doe de puree terug in de pan en warm het geheel nog even door.

De kardemon geeft een erg lekkere smaak! Echt toevoegen naar eigen smaak.

 

 

 

Geen reacties meer mogelijk.