Guveche of Shakshuka

woensdag 23 maart 2016 door Barbara

Guveche is een Bulgaars gerecht dat zalig is als ontbijt, lunch of diner. Lijkt erg veel op de arabische Shakshuka. Alleen zit er in de Guvche fetakaas en eventueel pittige worst. En in de Shakshuka komijn. De basis blijft: groenten en ei in een ovenschaal. Ik gebruik hiervoor zelfgemaakte ratatouille, die altijd in grote voorraad in de vriezer te vinden is.

Nodig:
ratatouille
1 ei per persoon
afh van smaak die je zoekt: gemalen komijn, of harissa, of sambal manis, of gerookt paprikapoeder
evt turkse worst in plakken en of feta
verse peterselie

Bereiden:
Meng kruiden naar smaak door de ratatouille, zie hierboven. Schep de ratatouille in een ovenschaal, of schaaltjes per persoon. Verdeel de feta en worst (is dus optioneel) erover en zet in de oven. Ca 200 gr 15 min, tot het eiwit mooi gestold is. Verdeel wat verse peterselie erover. Die kan je ook mee laten bakken. Luistert allemaal niet zo nauw 😉

guveche

 

Geen reacties meer mogelijk.