Aloo bread pakoras
woensdag 15 juli 2015 door BarbaraDe korst van witbrood en kikkererwtenmeel is een geweldige manier om vegetarische “bitterballen” te maken. Je kan onderstaande vulling door van alles vervangen, bijv ratatouille.
Nodig voor 8 ballen, vulling:
- 8 ontkorstte witte boterhammen
- 3 gekookte aardappels, in klein blokjes
- 1/2 theel komijnzaadjes
- 1/8 theel geelwortel / kurkuma
- 1/4 theel mangopoeder
- 1 eetl fijngesneden verse gember
- 1 groene peper, fijngesneden, of minder als je het minder pittig wilt
- 2 eetl fijngesneden verse koriander
- beetje zout
Nodig voor beslag:
3/4 cup besan, gram flour
- 1/8 theel asafoetida
- 1/4 theel baking soda
- 1/4 theel rode peperpoeder, of minder als je het minder pittig wilt
- 3/4 cup kikkererwtenmeel
- 3/4 cup water
Frituurpan
Voorbereiden: beslag
Mix de ingredienten voor het beslag en zet deze weg. Beslag kan je ruim van te voren maken.
Voorbereiden: vulling
Verhit een beetje olie in een koekenpan en voeg de komijnzaadjes toe tot ze beginnen te geuren. Voeg de rest van de ingredienten van de vulling toe (mu.v. koriander en brood): roerbak ca. 3 min. Voeg daarna de koriander toe en laat goed afkoelen.
De pakora’s maken:
1 Pak een ontkorstte boterham en maak deze nat (niet drijfnat).
2 Pak wat vulling en kneed deze tot een bal (let op: geelwortel geeft af aan je handen, gebruik dunnen handschoentjes, of zorg dat je geen nagellak op hebt).
3 Kneed de boterham om deze bal. De grootte van de bal is dus afhankelijk van de grootte van de boterham.
Maak zo alle ballen. Deze kan je afgedekt laten staan, dus makkelijk om ruim van te voren te maken.
Verhit ondertussen de frituurpan.
4 Doop iedere bal onder in het beslag en frituur tot ze mooi bruin zijn.
Servereren met muntkoriander– of tamarindesaus.
woensdag 15 juli 2015 om 8:30
[…] gang: – pani puri (1 pp) – papdi chaat (1 zakje) – papadum masala (1 pp) – aloo bread pakora (1 pp) 2de gang: – chole chaat (x1) – naan (van 500 gr bloem) – Indiaase hummus […]