Indiaas naanbrood
zaterdag 26 juli 2014 door TedPerfect naanbrood, uit de pizzaoven!
Ingrediënten
- 500 g bloem
- 15 g bakpoeder
- 1 tl zout
- 300 ml yoghurt (plantaardig: amandel, soja, haver)
- een beetje melk (plantaardig: amandel, soja, haver)
- 2 tenen knoflook of 2 theel knoflookpoeder
- 4 el olie (olijfolie of zonnebloemolie)
- 3 tl komijnzaadjes
- 1 ½ tl gemalen koriander
Bereiding
Meng alles in een grote kom tot een stevige deegbal, voeg wat melk toe indien nodig.
Verwarm de pizzaoven voor op stand 2-2.5.
Verdeel het deeg in ca. 8 porties.
Rol iedere portie uit tot een druppelvormige plak.
Pizza oven: max 2 per keer. 4 min. (2 min. per kant). Let op dat ze flink rijzen en tegen het verwarmingselement kunnen branden…..Dus leg ze goed in het midden.
Of deeg in 4 langwerpige stukken. Bak dan 1 voor 1 in de pizzaoven: worden dikkere broodjes. Past maar per 1, ze branden anders tegen het bovenste verwarmingselement…. omdat ze nog flink rijzen.
Tip: probeer eens wat andere (oosterse) kruiden en specerijen.
Tip: deeg dun uitrollen, plakjes (vegan) kaas of chorizo, salami etc. er op, netjes dichtvouwen. Voor vegan pepperoni: eerst knapperig bakken.dan in deeg vouwen .
Of rolletjes gevuld met olijven: