Indiaas naanbrood

zaterdag 26 juli 2014 door Ted

Perfect naanbrood, uit de pizzaoven!

Ingrediënten

  • 500 g bloem
  • 15 g bakpoeder
  • 1 tl zout
  • 300 ml yoghurt (plantaardig: amandel, soja, haver)
  • een beetje melk (plantaardig: amandel, soja, haver)
  • 2 tenen knoflook of 2 theel knoflookpoeder
  • 4 el olie (olijfolie of zonnebloemolie)
  • 3 tl komijnzaadjes
  • 1 ½ tl gemalen koriander

Bereiding

Meng alles in een grote kom tot een stevige deegbal, voeg wat melk toe indien nodig.
Verwarm de pizzaoven voor op stand 2-2.5.

Verdeel het deeg in ca. 8 porties.
Rol iedere portie uit tot een druppelvormige plak.

Pizza oven: max 2 per keer. 4 min. (2 min. per kant). Let op dat ze flink rijzen en tegen het verwarmingselement kunnen branden…..Dus leg ze goed in het midden.

Of deeg in 4 langwerpige stukken. Bak dan 1 voor 1 in de pizzaoven: worden dikkere broodjes. Past maar per 1, ze branden anders tegen het bovenste verwarmingselement…. omdat ze nog flink rijzen.

gebakken naan

Tip: probeer eens wat andere (oosterse) kruiden en specerijen.

Tip: deeg dun uitrollen, plakjes (vegan) kaas of chorizo, salami etc. er op, netjes dichtvouwen. Voor vegan pepperoni: eerst knapperig bakken.dan in deeg vouwen .

Of rolletjes gevuld met olijven:

 

Geen reacties meer mogelijk.