Indiaas experiment

woensdag 4 juni 2014 door Barbara

De buren wilden wel proefkonijn zijn voor mijn Indiaase kookexperiment. Ik had alle ingredienten gevonden in de Aziatische supermarkt in Almere Stad en met kookboek van Pushpesh Pa nt aan de slag! Met name de diverse vegetarische balletjes van peulvruchten zijn een aanrader. Je mist het vlees niet en balletjes zijn erg makkelijk om te maken.

Gemaakt:
p 582 Dal Makhani: zwarte linzensaus
Teveel knoflook en leek niet op de D.M.’s die ik in India of bij mijn Indiaase collega’s heb gegeten. Bleek dat ik ‘brown lentils’ had gebruikt, ipv ‘Urid Beans’ …. In dit recept zitten geen kidney bonen, terwijl dat wel lijkt te horen volgens andere recepten. En de bonen moest je 4 uur laten pruttelen, terwijl 20 min genoeg lijkt te zijn….. Dus volgende keer beter 🙂

p 578 Karhi Pakora: yoghurtcurry met dumplings van mungbonen
Ik wist niet wat het eindresultaat moest zijn, dus ik heb maar wat geprobeerd….: ipv 500ml water, slechts 100-200 ml toegevoegd. Net zoveel tot het een soort dik ‘pannekoekbeslag’ is geworden. En niet frituren…wordt 1 smerige vette onduidleijke troep…Maar bakken in de koekenpan als ‘drie-in-de-pan’. Kan ook als grote pannekoeken die je later in stukjes snijdt en na afkoelen in de yoghurtsaus laat trekken. De saus is trouwens een dag later nog lekkerder!

p 578 Tali Mangori: gebakken mungbonendumplings in tomatengembersaus
De ‘koekjes’ lijken erg veel op bovenstaand recept, maar dan zonder water bereid en dus steviger. Bak ze in een pan als ‘gehaktballetjes’ en leg ze daarna in de tomatengembersaus. Zo los zijn ze een beetje droog. Wel erg lekker als je ze meteen na het bereiden eet, maar voeg dan wat korianderzaadjes en komijn toe (of andere Indiaase kruiden). je kan ze ook in dezelfde saus als de Karhi Pakora’s serveren. De balletjes van de Borar Jhaal kan je uistekend in deze tomatengembersaus serveren.

p 582 Borar Jhaal: zwarte dalballetjes in tomatengembersaus (ipv oorspronkelijk mosterdsaus )
Maak de balletjes volgens het recept, lijken wel gehaktballetjes. En leg ze in de saus van de Tali Mangori.

p 258 Phool Gobi: bloemkoolmasala met aardappels
gemaakt volgens recept, alleen wat meer komijnzaad toegevoegd.

p 591 Naan
Gemaakt volgens recept van de knoflooknaan, maar zonder knoflook. En gebakken in de pizzaoven: 6 min per 2 broden. Zalig!

p 311 Paneer Makhani: paneer in romige tomatensaus
Gewoon zalig

p 312 Palak Paneer: paneer in spinaziesaus
Ook gewoon zalig

En een sfeerimpressie:

kookboek india naan ongebakken palak paneer en paneer makhani paneer papadums tali mangori toetje alles borar jhaal bord vol gebakken naan karhi pakora

 

 

 

 

 

Geen reacties meer mogelijk.