Pate met Bruichladdich

zondag 17 november 2013 door Barbara

Mijn inbreng voor het whiskydiner van dit jaar: een beetje van mijzelf en een beetje van de slager 😉 We hadden veel te veel, doordat we 11 gangen hadden….dus onderstaande hoeveelheden zijn niet precies…

Nodig:
paté: ik had armagnacpate met pistachenootjes van de slager gehaald
grote rozijnen (of sultana’s, maar grote zijn sjieker): dagje laten wellen in de Bruichladdich (gebruik echt de whiskey die je erbij drinkt)
8 gr gelatineblaadjes
200 ml Bruichladdich

Week de gelatine in de Bruichladdich, tot de blaadjes buigbaar zijn. Zachtjes samen verwarmen tot de gelatine is opgelost. Niet laten koken!. Schenk dit uit in een grote platte schaal en laat 2 uur opstijven. Je krijgt een schitterende ‘whiskeygelatine’ om de pate mee op te leuken. In mijn geval werd het resultaat wit….chemische reactie? In ieder geval erg lekker.

Serveren, zie foto: kneed een balletje van de pate, stukje gelatine en rozijn erop.

Als je niet van whiskey houdt, kan dit alles natuurlijk ook met port etc.

Bruichladdich

Bruichladdich

Pate met bruichladdich

Pate met bruichladdich

 

 

1 reactie op “Pate met Bruichladdich”

  1. Whisk(e)ydiner 2013-- Barbara Culinair zegt:

    […] met Ilse of Jura VITELLO TONATO met ?? GESMOORDE PASTINAAK – RODE UI –CHOCOLADE met Longrow ARMAGNACPATE MET WHISKEYROZIJNEN EN PISTACHENOTEN met Bruichladdich HAZENKROKET met Edradour, ruby port cask matured KNOFLOOKSOEP met Talisker Storm […]