Oud Sluis, een driesterrenervaring

maandag 25 augustus 2008 door Barbara

Een jaar geleden gereserveerd…. en dan is het zover…. en zo weer voorbij!!!

Januari 2001 heb ik gegeten bij de Librije (toen 2 sterren). Een ervaring waar ik echt jaren van nagenoten heb. Mijn tante woont sinds vorig jaar vlak naast Sluis, dus reden genoeg om eens bij Oud Sluis (3 sterren), van Sergio Herman, te gaan eten. September 2007 gereserveerd voor zondag 24 augustus 2008 (zaterdagen waren al vol…). Werkelijk alles wat perfect. Dat was het toendertijd bij de Librije ook. Ik weet niet precies wat nu het verschil is tussen 2 en 3 sterren. Wellicht een aantal jaren op dat niveau continue presteren? Krijgen we dan binnenkort de 4 sterren? Deze restaurants blijven namelijk presteren….the sky is the limit.

Het restaurant gaat stipt 19.00 open, daarvoor zijn ze nog aan het opruimen en schoonmaken van de lunch, dus kom niet vroeger. Er zijn trouwens genoeg leuke tentjes in de buurt om een aperitiefje te drinken 🙂

Hieronder volgt een verslagje van wat we gegeten en gedronken hebben. De wijnspijs-combi’s waren voortreffelijk! En alle kleine balletjes, stofjes, snufjes, kruidjes, ….. alles had smaak en een bedoeling met voorbedachte rade!

Vooraf 3 maal amuses, incl een wijn, ik weet alleen niet meer wat de amuses waren, daarvoor gaat alles echt te snel en is de smaakervaring te goed.

Gedronken wijnen:

– champagne (super! complex, notig) -> aperitief
– …??…bij de amuses
– Quinta de Saer, Risverva 2007 -> zeebaars
– Larchevesque, Saintsepohrin, 2006, Louis Rovarol -> langoestine
– Olizecul la Graviere, Margueritte, 2003 -> zeetong (fabuleuze wijn!)
– Izopan cuvee 2006, Saprong, Hongarije
– Madeira 2006 -> kaasplank
– Beaumont vest de l’oc -> desserts

 

1 reactie op “Oud Sluis, een driesterrenervaring”

  1. susan zegt:

    Ha Barbara,

    Tjonge, dat ziet er heerlijk uit !!! Jullie hebbeng genoten … dat is te zien, haha !
    Tot zaterdag