groentensalade

zondag 14 april 2013 door Barbara

Ingrediënten

 • 2 handappels
 • 1 kleine rode ui
 • 1 courgette
 • 1/4 witte kool
 • 1 rode peper, zaadjes verwijderd
 • 6 el yoghurt 0% vet
 • 4 augurken, fijngesneden
 • 1 volle el mosterd, Engelse of Zaanse
 • 1 citroen, schoongeboend
 • extra vierge olijfolie
 • 1 bakje platte peterselie, blaadjes fijngesneden

Bereiden

 1. Rasp de appel, ui, courgette en kool op de grove rasp van uw keukenmachine en doe alles in een kom. Als u geen keukenmachine heeft, kunt u de groenten ook met de hand raspen. Snijd de rode peper fijn en voeg deze toe.
 2. Meng de yoghurt, augurk en mosterd met een beetje citroensap en een flinke snuf peper. Meng dit met de geraspte groenten, een flinke scheut extra vierge olijfolie en het merendeel van de peterselie tot een heerlijk romig mengsel.

 

Geen reacties meer mogelijk.