Pompoenlinzensoep

zaterdag 19 januari 2013 door Ted
  • 2 pompoenen
  • 2 grote uien, gesnipperd
  • 2 theel kardemom
  • 4 theel komijn, gemalen
  • 2 theel kurkuma, geelwortel
  • 2 theel vers geraspte gember, of 1 theel gemberpoeder
  • 2 theel garam masala
  • 2 groentebouillonblokjes
  • 1,7 ltier water
  • optioneel: rasp en sap van 1 citroen (citroen schillen en dan alle partjes van 1 citroen gebruiken).
  • 1 rode peper of 1 theel chilivlokken
  • 1 fles a 700 ml passata of gezeefde tomaten
  • 1 blik a 400 ml kokosmelk of haverroom
  • 2 blikken a 400 gr gekookte linzen

Verwarm de oven voor op 200 graden.
Schil de pompoenen, halveer en verwijder de pitten.
Snijd het vruchtvlees in parten, leg in een ovenschaal.
Rooster de pompoenen ca. 25 minuten.
Pureer met een staafmixer.

Bak uien en alle kruiden 5 minuten in de soeppan. Echt de moeite waard om deze stap wel te doen en pas daarna de rest erbij.
Doe de rest van de ingrediënten de pan en laat 15 min koken.

Tip, 30/11/24, maaltijdsoep:

Champignons met peper zout in plakjes bakken, tomaten in stukken bakken (2 pannen of na elkaar). Soep in diepe borden scheppen. Wat champignons en tomaten erbij. Wat verse peterselie en tuinbonen erover. De tuinbonen gebruik je dus als “croutons”. Een gezondere versie omdat ze bomvol eiwitten zitten. Eet smakelijk

 

Geen reacties meer mogelijk.