Wijnverslag Nieuw-Zeeland 2012 en 2014

woensdag 12 december 2012 door Barbara

Verslag van geproefde wijnen en andere drankjes tijdens onze vakantie 1-31 december 2012: Coromandel Island, Rotorua en Kerikeri (en rest van hetgeen er ten Noorden van ligt). En update van bezoek aan Kerikeri in nov-dec 2014.

De 1e Winery die we bezocht hebben is Purangi Estate op Coromandel Island. De wijnen waren niet echt lekker en veel te duur, gem 20 eur…maar hun andere drankjes….Feijoa-Apple-Cider, rum, soort Pastis en diverse vruchtenlikeuren….mjam!

Onderweg naar ‘huis’ (=Kerikeri) hebben we boven Auckland een ‘wijnstop’ gehouden: Soljans Estate, Kumeu, Pinot Gris 2011. De lekkerste Pinot Gris ooit! En een zalige rode met ‘on-Nieuw-Zeelands’ 5 jaar bewaarpotentieel.

In Kerikeri hebben we het lokale wijnfestival bezocht. Marsden Estate maakt nog steeds goede rode wijnen!: Reserve Pinotage en Chambourcin sprongen eruit (NZD 25). De Shiraz was ook zalig zwaar en kruidig, alleen nog een stukje duurder: NZD 30.

Ake Ake had een perfecte rose, fris en vol. En natuurlijk hebben we ook de ‘world award winning limoncello’ gedronken van Sovrano. Andrea maakt trouwens, nu alleen nog voor prive, een zalige ‘droplikeur’! Niet te geloven zo lekker!

2014:

Op de wijnmarkt in 2012 hadden we van Marsen reserve pinotage 2010 en chambourcin 2011 gekocht. Nu, nov 2014 is de pinotage top en kan zelfs nog even liggen. De chambourcin mag nog 1-2 jr liggen. Zelfde geldt voor Ake Ake chambourcin 2011.

Tijdens deze vakantie hebben we van Ake Ake om te laten liggen wederom chambourcin gekocht, 2013 en de Pinotage 2013. Verder om te drinken: rose (lichtroze, droog), gewurztraminer, pinot grigio (droge italiaanse stijl), pinot gris (volle NZL stijl) en “la douce”, een zoete witte wijn.

 

 

 

 

Geen reacties meer mogelijk.