Red Delicious – Almere

zaterdag 15 maart 2008 door Barbara

Normaliter genieten we bij RD van fingerfood (o.a. garnalen- en spinaziekroketjes van eigen recept) en cocktails. Onze klassiekers van de vorige kaart: Mint Julip, So So Martini en Mai Tai. De nieuwe cocktailkaart is licht aan de zoete kant, al smaakte de “zoetzure cocktail van perziklikeur, calvados en limoen”  de laatste keer erg goed. Deze keer hebben we maar eens “van de kaart” gegeten.

Sfeer
Red Delicous is een “loungerestaurant”, waar de kleur rood en loungemuziek domineren. Voor de bar is vind je een lange bank met zitplaatsen als je alleen voor hapjes en cocktails komt. Erachter is het restaurant waar men, a la brasserie, aan kleine tafeltjes naast elkaar zit.

Bediening
Informele, nuchtere en vriendelijke bediening.

Eten & drinken

De “fingerfoods” zijn erg goed, oa zalige kroketjes met diverse vullingen. Dit kun je uitbreiden met een paar geweldige voorgerechten, bijv. sushi & sashimi (!!!) Deze keer aten we dus van de kaart:

Vooraf: ted had een rosbiefcarpaccio met parmezaan etc. Ik had echt een droomvoorgerecht, als je er tenminste van houdt: creme brulee van eendenmousse, brioche en een salade van geconfijte eendenbout. Echt zalig!

RD serveert als hoofdgerechten met name spiesjes in de maten M en L. Ieder spiesje wordt geserveerd met een passende saus of salsa en garnituur (aardappeltjes, sla en groente). De garnituren zijn echt stuk voor stuk zoals je ze zelf zou willen maken: vers, puur en met groene kruiden.

Hoofd: ted koos voor de L-spies “hert met truffelsalsa”. Ik had de M-ossenhaas met aioli. Beide perfect rose. Echt genoten!

Prijskwaliteit
Voorgerechten gem. 8-10 en hoofdgerechten 12-15 (=medium size spies). Helemaal prima in deze tijd dat veel restaurants erg duur worden.

 

Geen reacties meer mogelijk.