LEDS – Rijswijk

zaterdag 15 maart 2008 door Barbara

leds.jpg
Je zal maar op kruipafstand van dit restaurant wonen….welk een geluk! En een perfecte plek voor vegetarische fijnproevers!
We hebben half maart met Mathijs en Renee gegeten in “LEDS” in The Grand Winston Hotel te Rijswijk. Gelukkig was er nog plek op een vrijdagavond….wij waren samen met een ander stel de enigen. Waarschijnlijk zit het hier juist door de weeks compleet vol, met allerlei zakendiners en –overnachtingen.

Sfeer

De ruimte is erg hoog en groot, maar door de vloerbedekking, de wandbedekking en een deels verlaagd plafond, klinkt het absoluut niet ruim. De ambiance is strak, modern en op de achtergrond klinkt lichte loungemuziek.

Eten & Drinken
De koks van LEDS hadden echt ontzettend goede vegetarische alternatieven voor Renee.

Als amuse vooraf kregen we:
– gerookt cherrytomaatje (!!!!), tonijn met een schuim (vega:komkommer) en een tuille met groene olijvenijs
– Erwtensoepje met slakken en kokkels en een roggebroodje

1e gang: coquilles en voor mij kreeft met sliptong, met 3 bereidingen van snijbonen. Voor Renee een kokertuille met peer en knolselderij (zalig!!!)
2de: rogvleugel, oester met limoensorbet
3de: lamsrack en cocktailglas met lamsschouder en gerookt aardappelschuim (!!! echt een topvinding!)
4de: gebakken ganzelever met chocoladesaus (chocolade was te overheersend)
5de: 3 soorten kaas met 2 soorten brood en vijgen
6de: dessert van hazelnoot en chocolade

Wijnarrangement: meest noord-franse en duitse rode en witte wijnen, zeer speciaal van smaak, maar goed passend bij het eten!

Bediening
Erg professionele bediening, op elkaar ingespeeld en daardoor lekker ontspannen. Duidelijke uitleg over de gerechten en de wijnen.

Prijskwaliteit
Prijs-kwaliteit is werkelijk perfect! 6- royale-gangen voor 66,- In totaal waren we 118,-pp kwijt voor 6 gangen, 3 amuses, aperitief, eveneens een zeer royaal en echt bijzonder wijnarrangement, en koffieservies. De gerechten en de wijnen pasten perfect en waren bepaald niet allerdaags gekozen en bereid. Kortom, voor de randstad een koopje! Een keer geen zin om te koken? 4-gangen hier is een perfect alternatief!

Tip: culinair arrangement (overnachting, 4-gangen diner met wijnarrangement in LEDS en uitgebreid ontbijt) voor 115,- pp

LEDS

 

Geen reacties meer mogelijk.