Kip met knoflook uit de oven

dinsdag 2 oktober 2007 door Barbara

(2p)

1 bio kip of 4 bio kippenbouten (als je alleen sla erbij eet, dan kun je 2 bouten of een halve kip pp rekenen)
ongeveer 30-40 tenen knoflook
wat takjes tijm of rozemarijn
zout, olijfolie
glas witte wijn of appelwijn of 1/2 glas (speciaal)bier

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Zout de kip en braad deze rondom aan in de olijfolie. Leg de kip met kruiden, hele tenen knoflook (met vel) en wijn in een ovenschaal. ca 1 uur (bij bouten 45 minuten) op 180 graden. Laat de kip een half uur (tot een uur) in de uitgeschakelde oven staan. Daarna valt hij helemaal van het bot en is hij superzacht.

De knoflook kun je zo uit het velletje op je brood smeren. Zalig!!!

Lekker met: salade, vers brood, ratatouille, gebakken aardappels

Tip: Maak van te voren klaar (tijd in de oven kan dan iets korter) en warm later op in de oven. Wordt minstens zo lekker als bij ‘meteen eten’.

 

Geen reacties meer mogelijk.