BBQ hapjes!

zondag 8 mei 2011 door Barbara

We hebben dit weekend heerlijk gebbqed met vrienden. Dankzij gringo, de kat van Tanja, hadden we ook nog heerlijke bbq-hapjes vooraf! Gringo kwam niet meteen thuis toen zij uit groningen naar ons wilde gaan, dus had ik tijd om over ‘hapjes vooraf’ na te denken en het werd het volgende:

Hapjes voor 12 personen.
Snijdt twee courgettes en 2 aubergines in dunne plakjes (3 mm met snijmachine, 2 is te dun na bakken. 4 is net iets te dik). Rooster deze op de bbq (gas is echt ideaal: even hapjes grillen, uit en later op de avond weer aan voor het vleesch en visfestijn) en laat ze afkoelen.

Courgettehapjes:
nodig: stukje (150 gr) Blue d’ Auvergne (blauwe kaas), 100 gr gezouten amandelen
leg op 1 plak een klein stukje bleu d’Auvergne en 1 gezouten hele amandel. Rol dit op tot een rolletje.

Auberginehapjes:
nodig: verse munt en verse koriander (klein gesneden/gehakt en gemengd) feta (200 gr in kleine stukjes), pompoenzaadjes (of andere zaadjes die je in salades doet), goede olijfolie.
leg op 1 plak een beetje feta, verse kruiden, zaadjes en een paar druppels olijfolie. Rol op en zet vast met een cocktailprikker.

Hierna aten we: lavendellamskotelletjes (recept lavendellam op deze site), kabeljauwvispakketjes (gele curry mengen met bulgaarse yoghurt, over de vis scheppen, groene stukjes van bosui erop en opvouwen in alufolie. Bbq 10-15 min). En een salade van gegrilde bosuitjes: 8 bosuitjes grillen, een paar zontomaatjes in stukjes erbij, venkelzaadjes vijzelen en met een beetje olijfolie over de bosuitjes gieten. Evenueel feta in kleine stukjes erdoor doen.

Als toetje: superrijpe kaasplank met nootjes en erna een limoncello uit de vriezer bij het kampvuur, genieten, echt vakantie!! en dat begin mei!

 

Geen reacties meer mogelijk.