Goulashsoep of -saus (vegan)

maandag 4 januari 2021 door Ted

Het verschil tussen soep en saus is alleen de hoeveelheid bouillon – de genoemde 1 liter zit er ongeveer tussenin, dus toe te voegen naar smaak.

Alternatieven voor gebruik: als saus in mexicaanse bonenwraps

 

Ingrediënten

  • 2 flinke witte uien, in stukjes
  • 3 rode (en/of gele) paprika’s, in stukjes
  • 9 tenen knoflook, in stukjes
  • 1 liter groentebouillon (van 1 blokje)
  • 1 theelepel zout
  • 4 eetlepels paprikapoeder
  • 100 ml rode wijn
  • 300 gr aardappelen, in stukjes
  • 400 ml tomatenblokjes (1 blik)
  • 1/2 theelepel gemalen zwarte peper
  • 1/4 theelepel gemalen chilipeper

Bereiding

  • Snij alle groenten.
  • Doe de ui, paprika, knoflook, SLECHTS 1/2 liter bouillon en SLECHTS 1/2 theelepel zout in een grote pan op middelhoog vuur.
  • Breng aan de kook, roer regelmatig en kook ongeveer 8 minuten tot de groenten gaar zijn en de bouillon deels verdampt is.
  • Voeg de 4 eetlepels paprikapoeder en 100 ml wijn toe en kook ongeveer 3 minuten.
  • Voeg de aardappelen, tomatenblokjes, 1/2 theelepel gemalen zwarte peper, 1/4 theelepel gemalen chilipeper, 1/2 theelepel zout en de resterende bouillon toe.
  • Roer goed en zet het vuur hoog.
  • Als het eenmaal kookt, dek je de pan af en zet je het vuur laag tot en kook alles zachtjes 15 tot 20 minuten, tot de aardappelen gaar zijn maar niet papperig.

Voeg voor de goulash een halve hoeveelheid “stewing beef” van the Gentle Chef toe en laat dat een paar minuten meeverwarmen. Echt top!

 

1 reactie op “Goulashsoep of -saus (vegan)”

  1. Mexicaanse bonenwraps-- Barbara Culinair zegt:

    […] (vierkant bakje) goulashsaus […]