Faux Gras – paté

vrijdag 28 februari 2020 door Barbara

Geïnspireerd op recept van “The Gentle Chef”, maar dan met als basis de cashewkaas ipv agar agar. De cashewnoten geven een veel romiger structuur.

Nodig voor ca 4-5 p (kleine schaaltjes)

  • 213 gr cashewnoten (een nachtje laten weken, en daarna goed afspoelen voor gebruik)
  • 3 theel poeder van gedroogde eekhoorntjesbrood of bospaddenstoelen (zelf malen in kruidenmolen)
  • 1/4 cup gesmolten kokosolie (60ml)
  • 1/4 cup water (60 ml)
  • 1 eetl witte miso
  • 1 eetl edelgistvlokken
  • 1 theel knoflookpoeder
  • 1 theel uienpoeder
  • 1 theel zout (1/2)
  • 1 theel gemalen zwarte peper
  • 2 eetl witte truffelolie

Bereiden:
Laat de cashewnoten uitlekken. Doe alles in een blender en blend tot een glad mengsel.

Bekleed de schaaltjes met plasticfolie en schep de paté erin. Vouw de folie dicht. Laat 6 uur opstijven in de koelkast. (Een nachtje)

Ik heb deze geserveerd op een blad roodlof met cranberrysaus.

 

 

Geen reacties meer mogelijk.