Faux Gras
vrijdag 28 februari 2020 door Barbarageinspireerd op recept van “The Gentle Chef”, maar dan met ‘poeders’ ipv echte knoflook, uien, champignons.
Nodig voor pateschaaltje (ca 18x10cm) vol.
- 140 gr cashewnoten (een nachtje laten weken, en daarna goed afspoelen voor gebruik)
- 2 theel poeder van gedroogde eekhoorntjesbrood (zelf malen in kruidenmolen) (weet niet meer precies hoeveel ik heb gebruikt..)
- 2 eetl vegan margarine (smeerbare van Flower Frams, bij AH, zwart bakje met bloemen)
- 1/2 theel knoflookpoeder
- 1/2 theel uienpoeder
- 1/2 theel zout
- 1/2 theel gemalen zwarte peper
- 2 eetl cognac
- 1 eetl witte truffelolie
- 1 cup kokend water
- 3 eetl agar agar
Bereiden:
Maal de cashewnoten fijn in de blender. Voeg de truffelolie, boter en cognac toe en eventueel een klein beetje water om het blenderen makkelijker te maken. Voeg de kruiden toe en blend tot glad mengsel.
Los de agar op in 1 cup kokend water en voeg dit bij het mengsel. Blend even door.
Bekleed vorm met plastic en doe de pate erin. Dek af met plastic. Laat 6 uur opstijven in de koelkast.
Let op hoeveelheid kruiden zijn allemaal naar smaak aan te passen. Wellicht kan er ook minder agar in.