Gefermenteerde cashewroomkaas – en “boursin”

zaterdag 9 november 2019 door Barbara

Er bestaan vele manieren om cashewroomkaas te laten fermenteren. Dit recept is van Carla Wessel van wwww.vegancaes.nl

Nodig voor 500 gr roomkaas:

Stap 1:

  • 250 gr cashewnoten (nachtje in water weken)
  • 1/2 theel zout
  • snuf knoflookpoeder
  • 3,5 eetl brottrunk (zie foto), gekocht bij Ekoplaza (rejuvelac, zuurkoolsap, kan je ook gebruiken)
  •  

Stap 2:

  • 100 gr gesmolten kokosolie
  • kruiden om de kaasjes in te rollen
  • 1,5 eetl edelgistvlokken

Voorbereiden: laat de cashewnoten een nacht wellen in water.

Bereiden – stap 1:
Spoel de cashewnoten goed af en overgiet met kokend water. Laat even staan en spoel weer af.
Meng alle ingredienten in een blender tot een gladde pasta. (in keukenmmachine blijft het korreliger, daarom is een blender echt beter). Schep het mengsel in een schaal en dek af met plasticfolie. Zet 24-48 uur op een warme plaats, om te fermenteren.

Bereiden – stap 2:
Smelt de kokosolie in eene pannetje of even in de magnetron. Doe de cashewpasta in een blender en voeg de gesmolten kokosolie en de edelgistvlokken toe. Meng goed, hoogste stand, tot het een mooie gladde pasta is geworden.

– let op, als je wat boursin wilt maken, voeg dan nu het kruidenmengsel voor boursin toe, zie onderaan deze pagina

Het mengsel moet nu afkoelen en opstijven in de koelkast. Je kan het mengsel in een schaal scheppen of bijv uitsmeren op een bord. Dek af met plasticfolie.

Maak de kaasjes: maak er met je handen balletjes of ovaaltjes van en rol door kruiden naar smaak. Makkelijkste is om bakjes met kruiden neer te zetten en daar de kaasjes in te rollen.

Op de foto cashewroomkaasjes met oa: gedroogde peterselie, 2 kleuren sesamzaadjes, gemalen roze peper, nori.

Voor de “BOURSIN”:

Maak een mixje van olie, verse knoflook die je heel fijn maakt, bieslook, daslook, dille, italiaanse kruiden, ui-en knoflookpoeder.
Roer dit door een gedeelte van bovenstaande cashewroomkaas voordat je het laat opstijven in de koelkast.

 

Geen reacties meer mogelijk.