Eiersalade – met tofu

zaterdag 26 oktober 2019 door Barbara

Vegan eiersalade van tofu, jaja … het duurde voor mij ook even voordat ik het durfde te maken. En het is ECHT MEGA LEKKER!!!

De hoeveelheden hieronder zijn op zn barbara’s…. doe maar wat, tot er lekker uit ziet en smaakt. Je kan je eigen eiersaladerecept gebruiken en dan voor de saus de mayo vervangen door vegan mayo, dan ben je er al ;-).
Ik heb vegan mayo en vegan roomkaas gebruikt. Met alleen mayo kan ook. Of vul aan met vegan yoghurt voor de frissigheid. Kortom, niet anders dan je “met koe” zou maken.

Tip voor tofu: ik heb een pak tofu (AH) in de vriezer gelegd en ontdooid gebruikt. Voordeel: het vocht is er dan bijna allemaal al uit. Even in stukjes snijden en keukenpapier erop drukken en klaar.

Nodig voor een schaal eiersalade (6-8 p. Voor op toastjes voor een avondje kan je ook de helft maken, maar t blijft ook wel paar dagen goed in de koelkast, dus t komt wel op :-))

  • een pak tofu (AH, 375 gr)ย  – liefst eerst bevroren en nu dus ontdooid
  • vegan mayo, denk ca 6 eetl (Jean-Baton, AH. Dit is echt de lekkerste, vind ik)
  • 1 pakje vegan roomkaas (150 gr SIMPLY, gemaakt van amandelen, dus geen last van die sojasmaak…)
  • verse bieslook (of diepvries)
  • 2 eet l kerriepoeder
  • peper, zout (Kala namak, dit geeft echt serieus een eismaak)
  • 2 theel mierikswortel
  • 1 theel mosterd
  • 2 theel ketchup

De hoeveelheden mag je zelf aanpassen. Meer kerrie, geen ketchup, wel yoghurt, geen roomkaas, etc. Doe maar wat ๐Ÿ™‚

TIP: zorg dat je de tofu eerst invriest en weer ontdooid. Je kan de tofu dan heel makkelijk uitknijpen, anders wordt de eiersalade zo nat van water wat nog ui de tofu komt.

Bereiden:
Snijdt de tofu in kleine blokjes en “knijp” nog een keer goed uit met keukenpapier.
Maak een saus van de rest van de ingredienten.
Schep de tofu erdoor.

Lekkerste om de tofu even te laten intrekken, dus maake het een paar uur van te voren. Net als bij echte eiersalade ๐Ÿ˜‰

 

 

 

1 reactie op “Eiersalade – met tofu”

  1. Vegan hapjes – smeersels voor toastjes-- Barbara Culinair zegt:

    […] eiersalade […]